Aquest divendres comença l’activitat de la Sala Magma a l'Espai Cràter d'Olot

En tan sols tres dies s’han esgotat totes les entrades per a les portes obertes a la població garrotxina, per bé que s'ha ampliat els horaris de les visites guiades

La Sala Magma, l'auditori d'Espai Cràter, acull la primera activitat de l'equipament.
La Sala Magma, l'auditori d'Espai Cràter, acull la primera activitat de l'equipament. | Martí Albesa.
01 de març del 2022
Actualitzat a les 10:49h
Espai Cràter, el nou centre pedagògic sobre el vulcanisme garrotxí, ja és plenament operatiu. Mentre l'anunci de portes obertes per al garrotxins, del 4 al 6 de març, ja ha exhaurit entrades (de franc) des que es va fer saber el passat dijous –per bé que s’han ampliat les visites guiades amb nous horaris i aforaments disponibles–, la Sala Magma, la sala d'actes/auditori de l'equipament construït damunt del volcà del Puig del Roser, als peus del volcà Montsacopa, acull aquesta setmana la primera activitat.

Així, aquests divendres, 4 de març, hi tindrà lloc, a les set del vespre, la conferència “Saps organitzar-te i generar col·lectivament energia renovable i respectuosa amb l’entorn?”, que anirà a càrrec de l’enginyer industrial Francesc Pujol. Es tracta d’una activitat del cicle Els grans interrogants de la ciència, que organitzen Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) amb Espai Cràter. La programació d’activitats a Espai Cràter també inclourà altres actes com exposicions, debats o tallers fins a música i teatre de petit format.

Aquest cicle de conferències tracta sobre temes científics i tecnològics d’actualitat, que es plantegen perquè siguin aptes per a tothom. Una comissió assessora s’encarrega de confeccionar el programa, que compta amb experts en els temes tractats. Les conferències es duen a terme un divendres al mes, d’octubre a maig, a la Sala Magma de l’Espai Cràter.

A més de la sala expositiva (la Cambra), Espai Cràter compta amb una sala per a les activitats educatives (l’Aula Bufador); un auditori amb capacitat per a 110 persones (la Sala Magma) i una zona pensada per acollir estades o presentacions de petit format (la Zona Sísmica). Com que es tracta d’un edifici soterrat ha permès crear un parc urbà de 3.000 m2 a la superfície.

Espai Cràter explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn. Ho fa de manera interactiva i mitjançant diversos llenguatges expositius, com els audiovisuals immersius o el mapping que es projecta sobre el gran talús de greda. L’edifici, de 1.272 m2 i obra de Toni Casamor i Anna Codina, està concebut com un element més de l’experiència: és soterrat, sostenible i està situat a dins del volcà Puig del Roser.

Pel que fa a les visites guiades de les portes obertes d'aquest 4 al 6 de març, que cap garrotxí no s'hi amoïni si no hi pot accedir aquests dies, perquè fins al 31 de desembre hi tindran entrada de franc tots els residents de la comarca. Estarà obert de dilluns a diumenge, els caps de setmana s’oferiran visites guiades i mensualment hi haurà tallers familiars. Abans de la seva obertura oficial, més de 2.000 persones de grups organitzats –entre escolars i adults– ja n'han reservat l'entrada.

Espai Cràter que té l'objectiu de consolidar-se com un centre pedagògic de referència a Catalunya amb activitats educatives per a totes les edats. Aquest curs escolar s’ofereixen 10 tallers integradors, per als diferents nivells educatius, pensats per desvetllar l’esperit científic i de recerca entre els alumnes. 



 
Arxivat a