L'olotí Miquel Manzano presenta «Salvador Dalí. Fotografía y delirio» el dissabte 5 de març

El llibre, publicat per Fragmenta Editorial, estudia la relació de l'artista de Figueres amb la fotografia i es presentarà en una videoconferència

Miquel Manzano analitza una dels aspectes de la personalitat polièdrica de Salvador Dalí.
Miquel Manzano analitza una dels aspectes de la personalitat polièdrica de Salvador Dalí. | @MuseuDali.
NacióGarrotxa
28 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:23h
Salvador Dalí va descobrir la màgia de la fotografia quan tenia cinc anys. Va entrar en contacte amb la gran fotografia artística al París bohemi dels anys trenta i va experimentar conceptualment amb ella per incloure-la a la seva obra pictòrica. L'estudiós Miquel Manzano (Olot, 1977) és l'autor de Salvador Dalí. Fotografía y delirio (La Fábrica Editorial), un llibre que estudia la relació de l'artista de Figueres amb la fotografia i que presentarà el dia 5 de març a traves de videoconferència, a la 1 del migdia, en una activitat organitzada pels Amics dels Museus Dalí.
 
De Salvador Dalí se n'ha escrit molt i s'ha dit de tot, però encara queden arestes per a explorar en la seva personalitat polièdrica. El llibre Salvador Dalí. Fotografía y delirio, de Miquel Manzano, se n'ocupa d'una: la relació amb la fotografia. Sobre això podríem dir que estem davant del primer influencer de la història, la persona que va comprendre abans que ningú les possibilitats que li oferia la fotografia a l'hora de promocionar la seva obra i el seu propi personatge. I no va dubtar a aprofitar-se'n, envoltant-se des de molt aviat de multitud de fotògrafs, alguns dels quals van esdevenir amics seus. Així, per les pàgines d'aquest llibre desfilen, entre d'altres, Man Ray, Philippe Halsman, Francesc Català-Roca, Brassäi, Joana Biarnés, Oriol Maspons, László Moholy-Nagy o Xavier Miserachs.
 
Dalí va ser un visionari que va defensar sense embuts l'art fotogràfic, contra l'opinió majoritària del seu temps –quan es considerava una disciplina menor–, i, a través d'ella, ha aconseguit el que sempre es va proposar: continuar present a les nostres vides i al panorama cultural.

L'autor de Salvador Dalí. Fotografía y delirio, Miquel Manzano, ha compaginat la seva carrera professional al sector financer amb la literatura i la fotografia. Ha col·laborat amb diferents organitzacions i mitjans de comunicació, especialment en publicacions sobre economia, emprenedoria i viatges. A més d'assaig, ha escrit novel·la històrica i ficció juvenil.

Està especialment interessat en la relació entre la imatge, l'art i l'escriptura i analitzar com diversos artistes s'han valgut de la imatge per consolidar la seva trajectòria professional. Apassionat per la figura de Dalí, fa anys que investiga exhaustivament sobre la seva vida i obra en tots els arxius i fons existents, per tal d'aprofundir en la personalitat de l'enorme artista empordanès i en la seva estreta relació amb la imatge, i especialment amb la fotografia.
 
Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom previ registre a la web. Per a més informació, podeu trucar al 682 049 416 o bé enviar un missatge de correu electrònic a [email protected].
 
Arxivat a