Olot elimina diverses barreres arquitectòniques a la ciutat

L’Ajuntament, amb la col·laboració de MIFAS, ha actuat en 25 espais per a rebaixar voreres, millorar rampes i restaurar el ferm amb la voluntat de facilitar la mobilitat i fer la ciutat més accessible

El passeig de Barcelona d'Olot és un dels llocs on s'ha actuat.
El passeig de Barcelona d'Olot és un dels llocs on s'ha actuat. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
24 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:11h
L'Ajuntament d’Olot ha estat treballant en diverses actuacions per a eliminar barreres arquitectòniques i millorar la mobilitat en diversos punts de la ciutat, tal com han fet conèixer aquest matí en seu municipal el regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona, i Josep Ligero, responsable del Grup MIFAS a la Garrotxa.

Concretament, s'ha actuat en vies amb gran afluència de vianants com el passeig de Barcelona, l'avinguda Sant Joan, el carrer Joaquim Vayreda o Secretari Daunis; tot reparant-hi ferms, arranjant el paviment, millorant rampes i rebaixant voreres. També, s’ha actuat en el barri de Sant Francesc-Les Estires a partir de les peticions realitzades per l’Associació de Veïns, ¡ al barri del Pla de Dalt al carrer Tartana amb Masia i al carrer Esparg de l’Hostal del Sol.

Les actuacions formen part del Pla de conservació i millora de la infraestructura urbana i també surten del projecte Barris Accessibles dels Pressupostos Participatius, escollit per la ciutadania. En total, els darrers anys s’han invertit més de 125.000 euros en aquestes actuacions que han permès adaptar guals de diversos barris de la ciutat.

El regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, posa de relleu els avenços realitzats els darrers anys amb l’objectiu “de fer una ciutat més accessible per a tota la ciutadania”, especialment per a les persones amb diversitat funcional, ajudant a millorar la seva mobilitat i autonomia personal. Alhora destaca que treballar per la “plena accessibilitat” és un dels compromisos del Consistori, objectiu que es manté de cara als pròxims anys i que està present en totes les actuacions que es programen urbanísticament així com al Pla d’Asfalts d’Olot del 2022.
 

El regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona, i Josep Ligero, responsable del Grup MIFAS. Foto: @olotuit.


Aquests treballs s’han portat a terme de forma conjunta i amb la col·laboració, suport i supervisió del Grup MIFAS, una entitat sense ànim de lucre creada l'any 1979, a Girona, i gestionada per persones amb discapacitat. La seva missió és aconseguir la independència econòmica i la justícia social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial.

La coordinació municipal també es manté entre l’entitat sense ànim de lucre i l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) per avançar en la conscienciació i fomentar la supressió de barreres arquitectòniques dels establiments i activitats comercials de la ciutat, potenciant la inclusió social de les persones amb diversitat funcional.
 
Arxivat a