El Carnestoltes infantil d'Olot reviu alegrement aquest dissabte

I a so de bombo i platerets, la rua del Carnaval a la capital de la Garrotxa se celebrarà just al cap d'un mes, el 26 de març

El darrer Carnaval d'Olot es va celebrar el 2020 just abans de l'estat d'alarma per la pandèmia.
El darrer Carnaval d'Olot es va celebrar el 2020 just abans de l'estat d'alarma per la pandèmia. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
23 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:25h
Aquest dissabte, 26 de febrer, torna amb alegria i il·lusió el Carnestoltes Infantil a la capital de la Garrotxa. Des d’Esplais de la Garrotxa i l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura estan molt emocionats de poder celebrar de nou el Carnestoltes Infantil després de dos anys d’inactivitat per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia.

Aquest acte l’organitzen des del voluntariat que caracteritza aquestes entitats i sense cap ànim de lucre, ja que els suposa poder oferir a tots els infants de la ciutat d’Olot un espai lúdic i de trobada que creuen molt necessari, ja que pensen que són un dels col·lectius que més ha afectat la pandèmia.

Per causa dels canvis constants de normativa que han dificultat molt l’organització i planificació d’aquest esdeveniment. no el podran dur a terme amb total normalitat i per això s'hi han hagut d'adaptar, tot canviant la localització de l’espectacle al Parc Nou a migdia (12:00 h) per a mantenir les distàncies.

Enguany, també hi haurà un bon esmorzar per a tots els assistents al final del concert (a càrrec del Gripau Blau). Tot i això, el Carnestoltes Infantil començarà amb una visita de les reines al Bonpreu d’Olot a les 10:00 h. Després de la visita les reines aniran al Parc Nou amb la carrossa tot animant els infants a unir-se a la funció principal (no serà, però, una rua pròpiament dita).

També volen agrair els patrocinadors i col·laboradors que han decidit continuar confiant en el Carnestoltes Infantil tot i les dificultats que suposava dur-lo a terme: Bonpreu Esclat, Ajuntament d’Olot, Escola Municipal d’Expressió, Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, Gluki i La Serpentina.

La rua del Carnaval d'Olot el 26 de març
Per bé que el Carnaval d'Olot s'havia de celebrar el 5 de març vinent, la dinàmica pandèmica va fer decidir els organitzadors del Centre d'Iniciatives Turístiques (CIT) de posposar-lo fins al dissabte 26 de març, tot i que, certament, el més calent és a l'aigüera i encara s'està treballant en tots els detalls del programa.

A més de la rua grossa, el CIT ja treballa per a tornar a fer el sopar de colles i el ball de nit, que se celebrava al Pavelló Firal, són a punt de tancar-se les dates per al playback i també la presentació del rei i la reina del Carnestoltes.

Pel que fa a la participació en la gran rua, tot i l’ajornament de la data, quasi totes les colles ja n'han confirmat l'assistència, per bé que és possible que hi hagi menys participants per colla, encara que hi haurà grups de fora la comarca, ja que el Carnaval d’Olot aquesta vegada serà abans que les principals cites de la Costa Brava: Platja d’Aro, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols han ajornat la festa fins a primers d’abril.
 
Arxivat a