L’Hospital d’Olot engega el primer espai de simulació clínica de les comarques gironines

Aquesta nova àrea permetrà aplicar metodologies d’aprenentatge en l’àmbit de l’assistència

Dues estudiants fan pràctiques a la nova àrea de simulació clínica.
Dues estudiants fan pràctiques a la nova àrea de simulació clínica. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:47h
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha estrenat, aquest 2022, l’Àrea de Simulació Clínica. Aquest espai se situa a la segona planta del centre, a la zona de docència, i consta de dues sales: per una banda, la de simulació clínica, amb un simulador d’última generació, equipat tècnicament per a fer una observació de les tècniques que s’hi apliquin; per una altra, una sala més polivalent, que ha de servir com a espai d’observació i reflexió. 

La nova àrea ja s’ha posat en marxa i s’hi han fet les primeres sessions en format de prova pilot. Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en cures auxiliars d’infermeria han estat els primers a utilitzar aquest nou espai i en un futur es preveu d’acollir-hi activitats d’aprenentatge de diferents serveis o àrees de l’hospital (hospitalització, urgències o quiròfans), així com d’atenció primària.

Per a donar a conèixer aquestes utilitats, durant aquests darrers dies s’hi han fet jornades de portes obertes i una trentena de professionals s’han interessat pel nou equipament. Cal destacar que aquest és el primer espai d’aquestes característiques en un hospital de la Regió Sanitària de Girona
 

Les infemeres Janina Guitart i Montse Corominas expliquen als alumnes un cas pràctic als alumnes d'aquest no espai. Foto: @hospiolot.


Segons Joel Piqué, responsable de gestió del coneixement, tenir una àrea d’aquestes característiques "permetrà aplicar noves metodologies d’aprenentatge i diferents maneres de treballar". La missió d’aquesta nova àrea és afegir un recurs més en l’àmbit de la formació, la investigació, l’avaluació i la validació de tècniques ide l' aparellatge, a més de formar professionals, sanitaris i no sanitaris, per a millorar l’atenció assistencial de la població de la comarca de la Garrotxa.  
 
Arxivat a