1 de 10
coronavirus

L'Hospital d'Olot i 5 instituts de la Garrotxa impulsen el projecte «Covid, lliçons de vida»

Aquest febrer, professionals de la Fundació visiten els centres educatius per resoldre dubtes i qüestions sobre la pandèmia, que culminarà amb un acte d’homenatge a les víctimes

Els sanitaris ja han fet el seu primer assaig de la coreografia del projecte «Covid, lliçons de vida». | @garrotxaprojecteartistic.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 18 de febrer de 2022 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Covid, lliçons de vida és una iniciativa que neix conjuntament entre la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alguns instituts de la comarca per donar veu a tota la gent que ha patit una pèrdua en temps de pandèmia.

Per una banda, es vol treballar amb alumnes de primer d’ESO d’aquests centres educatius l’impacte i els canvis que han suposat les restriccions imposades arran de la pandèmia i, per una altra, es vol retre un homenatge conjunt a totes les víctimes i les persones que han treballat per fer-hi front. Aquest projecte també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, on es va presentar la iniciativa aquest dijous amb Espe Alba, TCAI Hospital i membre Comissió de Dol; Elisa Planagumà, professora de música de l’institut la Garrotxa; i, Mariona Camps, regidora de Salut d’Olot.


Per fer efectiu el propòsit, aquest febrer cinc professionals sanitaris de la Fundació es desplacen als instituts i als centres educatius de la Garrotxa per resoldre dubtes i inquietuds sobre aquest tema entre els alumnes de primer d’ESO. Els instituts que s’han adherit al projecte són el Montsacopa, La Garrotxa, el Bosc de la Coma i l’Escola Pia d’Olot, així com l’Institut Escola Salvador Vilarassa de Besalú. Amb aquests coneixements els centres prepararan treballs plàstics sobre la pandèmia, a l’assignatura Educació Visual i Plàstica, que s’utilitzaran per a muntar una exposició.

A més d’aquesta transferència de coneixement vers els alumnes dels centres educatius, també s’està preparant una coreografia de percussió corporal conjunta. Sota la direcció del músic osonenc Santi Serratosa, tant els nois i noies de primer d’ESO dels instituts com els professionals de la Fundació, assagen una coreografia que posteriorment s'enregistrarà en vídeo i s’emetrà durant l’acte final d’homenatge. 


El projecte sorgeix conjuntament dels instituts i de la Comissió de Dol i Final de Vida de la Fundació, un grup interdisciplinari amb diferents perfils professionals de l’àmbit de la salut que treballa de manera directa en processos que impliquen l’acompanyament i l’atenció al dol per tal de millorar l’atenció global en aquest àmbit tant per al pacient o la família, com per als mateixos professionals.

Aquest llarg procés de treball finalitzarà abans de l’estiu amb un acte d’homenatge a les víctimes de la pandèmia, a les seves famílies, a tots els professionals que hi han treballat per fer-hi front i a la societat en general per l’esforç d’aquests dos darrers anys. La data i el lloc de l’acte es faran públics més endavant.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
 

 

Participació