La XXV Fira del Ferro de Besalú tindrà lloc el 26 i el 27 de març a la vila comtal

En el marc de la plataforma PYRFER, la xarxa de fires enllaçades amb el treball artesanal del ferro i el Pirineu

La fira tindrà lloc el cap de setmana del 26 i el 27 de març.
La fira tindrà lloc el cap de setmana del 26 i el 27 de març. | Acunç.
NacióGarrotxa
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:53h
Besalú acollirà el darrer cap de setmana del mes de març la vint-i-cinquena edició de la Fira del Ferro. La cita, que se celebrarà en el marc de Xarxa de fires PYRFER Pirineus del ferro, del projecte POCTEFA, està prevista el 26 i 27 de març. Actualment, l'associació Acunç i l'Ajuntament de Besalú estan ultimant els preparatius de la fira que, com és habitual, comptarà amb l'assistència de mestres forjadors de banda i banda dels Pirineus.

Aquests especialistes faran forja a l'aire lliure i construiran una peça dedicada a l'esforç familiar que suposen aquests treballs artesanals, a més d'exposar les peces pròpies a Sant Julià. Tant la fira com l'exposició s'inauguraran el dissabte 26 a la plaça dels Claustres.

En paral·lel a les activitats de forja, hi ha previstes propostes com una visita guiada a la ruta de patrimoni industrial i al molí Subirós, a més d'altres actes lúdics.

El projecte PYRFER té com a objectiu fonamental valoritzar tot el patrimoni vinculat a la indústria secular de la metal·lúrgia (forja catalana, mines, martinets, forja artística, canals d’aigua, festivals de forja, etc.) present a la zona oriental del territori POCTEFA, a partir del treball transfronterer i en xarxa dels socis

Una de les accions d’aquest projecte és la creació d’una plataforma PYRFER, en la qual s’ha creat una xarxa de fires enllaçades amb el treball artesanal del ferro i el Pirineu, gràcies a la sinergia de cinc dels socis del projecte PYRFER: l’Ajuntament de Besalú, l’Ajuntament d’Alins, la Commune Arles-sur-Tech, l’Ajuntament d’Alpens i l’Ajuntament de Campdevànol.

L’any 2019, es van celebrar les fires de Besalú, Alins i Arles-sur-Tech.
 
Arxivat a