Torna el taller de cultiu de bolets de soca amb Fungi Girona a la Vall d'en Bas

Es farà a Can Trona el diumenge 27 de febrer per aprendre a cultivar gírgoles i xiitakes

El xiitake és un bolet comestible originari de l'est d'Àsia.
El xiitake és un bolet comestible originari de l'est d'Àsia. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:57h
Després de l’èxit que va tenir el taller de cultiu de bolets de soca a finals de l'any passat, Can Trona torna a organitzar un nou taller conjuntament amb Fungi Girona per a introduir tothom qui hi tingui interès en aquest fascinant món i aprendre a cultivar-los de forma tradicional.

Aquesta vegada, però, s’ensenyaran les tècniques per a inocular gírgoles (Pleurotus ostreatus) i xiitakes (Lentinula edodes).

La gírgola és el tercer bolet més cultivat i consumit al món. Bolet comestible de carn blanca, de fora presenta uns colors que van del gris al marró. Presenta un peu gairebé inexistent, de forma semblant a una ostra i que pot arribar a unes dimensions de 25 cm de diàmetre.

El xiitake és el segon bolet més consumit al món després del xampinyó blanc o de París. Bolet molt apreciat a la Xina i al Japó, d’on és originari, però que s’ha estès a terres occidentals en les darreres dècades. De color marronós, és carnós i la textura recorda a la d’un tall de carn. Té un gust especial molt característic que rep el nom d’umami. Conté múltiples propietats terapèutiques.

El taller té un preu de 30 euros i la finalitat és que tothom marxi amb el seu tronc boleter.

Les inscripcions es poden fer directament a través del següent telèfon: 682 454 579.
 

Cartell del taller de cultiu de bolets a Can Trona. Foto: @CanTronaCCN.




 
Arxivat a