Josep Guix: «Han passat dos anys i mig i encara no tenim cap projecte de piscina coberta»

El portaveu del PSC d'Olot recorda que Junts ho va prometre el 2019 i al programa electoral

La Piscina Municipal d'Olot.
La Piscina Municipal d'Olot. | Martí Albesa.
16 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:23h
Just dos dies després de l'anunci d'obertura,  el pròxim mes de març,de l'Espai Cràter, el PSC d'Olot vol recordar que l’equip de govern de Junts "encara no ha plantejat cap tipus de proposta per a un altre dels equipaments que la ciutat i la comarca necessiten: la piscina coberta municipal". Tractant-se d’un projecte que Junts portava al seu programa electoral, "trobem a faltar celeritat a l’hora de plantejar alguna idea per a aquesta necessitat històrica d’Olot", ha afirmat el portaveu socialista a l'Ajuntament, Josep Guix.
 
La piscina coberta municipal –que l’actual equip de Govern va dir que volia construir a l’avinguda Sant Jordi– "ha quedat en un miratge". Es tracta d’un equipament que el grup municipal socialista considera prioritari i que, segons assegura el portaveu Josep Guix, “cobriria una necessitat històrica a tota la comarca”. A dia d’avui, però, i passats dos anys i mig de legislatura, “seguim sense cap proposta sobre la taula”, assegura el regidor socialista. 
 
Josep Guix, portaveu del grup socialista a l'Ajuntament d'Olot creu que que la millor ubicació seria amb les altres piscines, perquè allà es donaria més vida a la zona, "s'impulsaria més –és de bon aparcar– i es podria reaprofitar el gimnàs i fins i tot es podria estudiar allargar l'activitat de la piscina descoberta al llarg de l'any". 

El projecte de la que hauria de ser la nova i primera piscina municipal coberta de la ciutat d'Olot –que caldria bastir al mateix indret on hi ha l'actual, a l'avinguda de Sant Jordi–, va ser presentat el març de 2019 pel batlle Josep M. Corominas, l'aleshores primer tinent de batlle, Pep Berga, la regidora Mar Roca i el regidor d’Olot en Comú (OeC), Xavier Garcia. L'estudi, elaborat pels propis tècnics municipals, contemplava la reforma i l'ampliació de les instal·lacions actuals i preveia que la piscina climatitzada s'instal·lés a l’espai de l’actual edifici de serveis.
 

La presentació del projecte, amb l'anterior i l'actual batlle, es va fer el març de 2019. Foto: Xavier Borràs.


Segons Pep Berga, el cost aproximat de l'obra –que s'havia d'iniciar l'any següent– seria d'uns 3 milions d'euros, finançats totalment per l'Ajuntament, i hauria d'estar enllestida l'any 2021, amb què la responsabilitat de tirar-la endavant havia de recaure en l'actual equip de govern –sorgit de les darreres eleccions municipals–, que Berga presideix ara com a batlle.

La partida de 75.000 euros que es va assignar al pressupost de 2019 per a la piscina coberta es va destinar a altres partides després que Olot en Comú donés suport a l'equip de govern per a aprovar els comptes d'aquell any.

 
Arxivat a