La CUP engega una campanya perquè s'absolgui Antoni Tomàs

Afronta un judici per haver exercit la llibertat d'expressió en relació amb el projecte de la planta de triatge de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca

Lluís Riera, Montserrat Vinyets i Antoni Tomàs ahir al vespre a l'inici de la campanya.
Lluís Riera, Montserrat Vinyets i Antoni Tomàs ahir al vespre a l'inici de la campanya. | @CUPNordOriental.
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:49h
La CUP ha iniciat la campanya per a reivindicar l’absolució d’Antoni Tomàs, activista i militant de l'Assemblea de la CUP de Llierca. La campanya va començar ahir al vespre amb una enganxada de cartells a diferents punts de la Garrotxa per part de militants i càrrecs electes de la formació, com la diputada al Parlament Montserrat Vinyets.

La CUP denuncia que Antoni Tomàs, president de l'Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca, pateix una persecució jurídicaper haver exercit la llibertat d’expressió. "Totes som Antoni Tomàs, perquè ell només era la cara visible de la campanya de la plataforma No a la Planta de Triatge contra la instal·lació al municipi de la planta de triatge de residus de la Garrotxa", afirmen en el comunicat fet públic avui mateix.

L’any 2016, el Consell Comarcal de la Garrotxa va decidit tirar endavant una querella penal contra l'Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca i contra el seu president, de manera particular. La querella es va interposar per haver-se referit en públic a Joan Espona, en aquell moment president del Consell Comarcal, com a "especulador i cacic". Antoni Tomàs, per coherència i perquè no afectés el conjunt dels veïns, va decidir assumir totes les responsabilitats de la denúncia.

El desembre de 2019, el jutjat d’Olot va acordar obrir judici oral contra Tomàs com a conseqüència dels escrits d'acusació presentats per la fiscalia i per l'acusació particular. En aquests escrits Joan Espona sol·licita que s'imposi a Antoni Tomàs 8.640 euros de multa, el pagament dels costos del judici i 2.000 euros més per danys morals; i la fiscalia reclama 1 any i 6 mesos de presó i 3.000 euros per danys morals.
 

El cartell de la campanya de suport a Antoni Tomàs. Foto: @CUPNordOriental.


El judici es portarà a terme el 22 de febrer vinent als Jutjats de Girona. La campanya de suport a Antoni Tomas i la CUP de Llierca convoquen, a les 11 h del matí, una concentració de suport a l’activista davant els jutjats. A les 11:15 h, al mateix lloc, es durà a terme una roda de premsa en la que intervindran: Montserrat Vinyets, diputada al Parlament per la CUP-G i advocada d'Antoni Tomàs; Lluís Riera, exregidor de l’Ajuntament Olot i exconseller comarcal del CC de la Garrotxa; i, el mateix, Antoni Tomàs, activista i militant de la CUP Llierca.