Sant Jaume de Llierca presenta la 27a Fira de Sant Josep

Se celebrarà el diumenge 20 de març a la plaça Major i a la del Casal, "fresca, renovada i en un entorn obert”

Les puntaires celebraran la XXI Trobada durnt la Fira de Sant Josep.
Les puntaires celebraran la XXI Trobada durnt la Fira de Sant Josep. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
15 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:29h
La Fira de Sant Josep de Sant Jaume de Llierca arriba, el diumenge 20 de març, amb moltes novetats. En breu, arribarà a les cases el programa de mà que recull totes les propostes i una agenda per no perdre's res del que passi durant la fira. Ho han explicat durant la presentació Xevi Reixach, regidor de Promoció Econòmica, i Lourdes Barris, regidora de Cultura.
 
Enguany serà una fira que posarà en pràctica la responsabilitat social municipal, tornant als orígens de la fira comercial, social i lúdica. Així, la fira girarà de nou entorn dels eixos ja consolidats com la gastronomia i l’artesania. “Per aquest motiu, la fira vol continuar potenciant el sector agroalimentari, però també fer especial incidència en el sector multisectorial, donant cabuda a aquells expositors que, des de la seva especialitat, portin algun producte o servei relacionat amb la filatura o els treballs manuals, conjuntament amb la tradicional mostra de puntaires”, explica Xevi Reixach.
 
Les activitats de la Fira s'emplaçaran entre la plaça Major i la plaça del Casal, amb activitats infantils gratuïtes durant tot el dia. Serà una fira "fresca, renovada i en un entorn obert”, ha destacat la regidora Lourdes Barris. La fira tindrà paradetes d’artesania i comercials pels carreres cèntrics del poble i, la mostra de puntaires, se centrarà durant tot el matí a la Plaça del Casal.
 
Un altre dels objectius de la programació de la Fira és donar un impuls al comerç local i per això s'ha treballat frec a frec amb Motor Antic Garrotxa, amb una exposició de cotxes i vehicles antics als carrers del municipi.
 
Hi ha, però, tradicions que no es perden com les sardanes, els castellers i l’espectacle infantil, enguany a càrrec del grup infantil Xiula, així com el Ball de la Faràndula.
 
El regidor Xevi Reixach, ha volgut deixar clar que "ens mereixem viure la Fira amb alegria, però que ho hem de fer amb seny, per això des de l’Ajuntament treballem perquè no hi hagi excusa per quedar-se a casa, però alhora oferir el màxim de seguretat seguint les mesures Covid establertes en el moment de la celebració de la Fira". Després de dos anys sense fer-se, "hem treballat per una fira de qualitat, dotada d’un component sensible i cultural, que aporti un valor al poble i la comarca”, ha afegit Reixach.
 
El programa de mà es repartirà a totes les llars de Sant Jaume de Llierca i també es podrà trobar tota la programació a la pàgina web de l’Ajuntament així com a les seves xarxes socials oficials.


 
Arxivat a