Marta Vilalta a Olot: «Cada vegada que fem memòria i recordem d’on venim, fem un acte d’orgull»

La portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament ha participat en l'acte de commemoració dels 90 anys del partit a la Garrotxa

Marta Vilalta durant la seva intervenció a l'Orfeó Popular Olotí.
Marta Vilalta durant la seva intervenció a l'Orfeó Popular Olotí. | @ERCGarrotxa.
NacióGarrotxa
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:44h
ERC Garrotxa ha celebrat els 90 anys del partit a la comarca amb un acte aquest diumenge a l’Orfeó Popular Olotí. A l’acte hi ha participat la diputada Marta Vilalta, el president del partit a la ciutat d’Olot, Adrià Aulinas, el president del partit a la comarca,  Miquel Reverter, i l’exregidor d’Olot Pere Gómez, entre d’altres.

Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament, ha remarcat la importància de fer aquest recordatori del partit a  la Garrotxa perquè “cada vegada que fem memòria i recordem d’on venim, fem un acte d’orgull, de present i de futur. Esquerra Republicana sempre ha sigut la seva gent. Que neixin nous partits no és extraordinari. El que és extraordinari és que un partit hagi  sobreviscut aquests 90 anys”. “Fins i tot en els moments on no hi havia esperança, hi va haver una sèrie de persones que van lluitar per tirar endavant el seu somni de construir una república catalana d’igualtat de drets per a tothom. Aquest és el nostre projecte  i pel que treballem des dels anys 30: ser al costat de la gent.”.

Durant l’acte s’ha fet un recordatori per la pèrdua, el passat octubre, d’en Josep Catà i Tur, militant històric d’Esquerra Republicana a la Garrotxa, historiador i professor. L’exregidor olotí Pere Gómez ha presentat el llibre escrit conjuntament entre Joan Barnadas i Josep Catà repassant els 90 anys del partit a la comarca.

“El llibre és una demostració de la feinada que van fer els casals republicans des dels anys trenta, amb la guerra i la repressió  a sobre. No és veritat que un dia un se’n pugui anar a dormir monàrquic i que el dia següent es desperti republicà. Això no és d’avui per demà, encara que alguns vulguin fer-ho veure. Per a molts altres partits, la seva història als anys trenta és un mite. Nosaltres  podem dir que vam néixer una diada de Sant Josep del 1931”, ha explicat l’exregidor durant la seva presentació. “En Pep Catà seria la persona més autoritzada per presentar aquest llibre i segur que l’havia de fer ell. Un llibre com aquest ens serveix de síntesi  d’un període concret per historiadors molt solvents”, ha afegit.

Ha clos l’acte Miquel Reverter, president de la secció comarcal, tot agraint l'assistència, ha recordat Josep Catà i ha remarcat la importància que continuï existint el partit a la comarca. "Cada vegada som més que piquem pedra. La Garrotxa serà republicana o no serà", ha dit.
 
Arxivat a