Creu Roja aposta pel clima a la Garrotxa

Engeguen la iniciativa del concurs de dibuix solidari "Pintes molt pel canvi climàtic!"

NacióGarrotxa
11 de febrer del 2022
Al concurs hi poden participar tots els infants.
Al concurs hi poden participar tots els infants. | Creu Roja.
El futur climàtic ja és aquí. Molt probablement, l’agost de 2030 hi haurà més de 20 dies amb temperatura per sobre dels 30 ºC a Olot i a la comarca. Les fons i déus d'aigua –com la font de la Moixina, la font Puda i moltes altres que defineixen el paisatge garrotxí–, rebran l’impacte climàtic i poden fer minvar considerablement la quantitat i qualitat d’aquesta aigua. A més, en els anys vinents és possible que es produeixin fenòmens meteorològics extrems més sovint com, per exemple, el temporal Gloria. A part, el canvi climàtic pot afectar a la temperatura i humitat concretes que necessita La Fageda i, al seu torn, la flora i fauna general de la comarca.  

Aquest motiu i molts altres relacionats amb l'emergència climàtica són els que mouen joves, voluntaris i tècnics de Creu Roja a la Garrotxa a engegar la iniciativa del Concurs de Dibuix Solidari: Pintes molt pel canvi climàtic!. Amb aquesta iniciativa l’entitat vol fer reflexionar i sensibilitzar els infants de la comarca. Per a participar-hi, simplement, cal que els pares, mares o tutors d’infants nascuts entre 2010-2013  els inscriguin a la seu de Creu Roja i facin un donatiu de 5 euros destinat a projectes mediambientals del territori. Se’ls farà lliurament d’una làmina reciclada, on caldrà que reflexionin sobre el canvi climàtic i puguin plasmar com contribuir a aturar-lo.

El període de lliurament de làmines serà des del dilluns 14 de febrer fins a l’11 de març a la seu de Creu Roja La Garrotxa. El veredicte es farà públic el divendres 25 de març. El jurat està format per membres de l’Escola Municipal d’Expressió; del Tosca Garrotxa; del Comitè de Creu Roja La Garrotxa i també de Creu Roja Joventut.
 

La iniciativa ha estat presentada a l'Ajuntament d'Olot. Foto: @olotuit.



Per altra banda, el Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa ja fa anys que reflexionen i impulsen iniciatives que porten com a segell reduir l’impacte climàtic i sensibilitzar l’entorn. El desembre 2021 van dur a terme el Planta Vida, conjuntament amb el Grup Enreda’t de gent gran i van plantar 8 roures al Parc de la Mancomunitat de Catalunya (entre l’Esclat i l’Hospital Comarcal). Aquest va ser un treball també d’introspecció i en el qual ambdues generacions voldrien reflexionar sobre la vida, l’amor, el temps i la mort.
 

Creu Roja La Garrotxa té clar que gaudim d’un paisatge i una riquesa mediambiental molt valuosa a la comarca. Per aquest motiu no només vol tenir cura de l’entorn sinó també donar-lo a conèixer i fer-lo partícip dels seus projectes. En aquest sentit, des de fa cinc anys que realitza les Caminades Saludables una iniciativa amb la què persones de més de 65 anys, acompanyades de voluntaris/es, gaudeixen de passejades setmanals de menys de 3 km. Aquestes marxes tenen per objectiu posar en valor l’entorn i alhora millorar la salut dels participants.

El punt de trobada és la seu de Creu Roja a Olot els dijous al matí. Per a les caminades saludables ja hi han passat més de 70 persones grans i una quinzena de voluntaris. Parlar, treballar, generar entorn el canvi climàtic s’ha convertit en un objectiu transversal per l’Assemblea de Creu Roja. En tots els projectes, iniciatives que es desenvolupen s’introdueix la mirada i el respecte cap a l’entorn i el medi ambient.

Tots plegat, ho han explicat aquest dijous des de l'Ajuntament d'Olot la regidora d’Acció Social, Imma Muñoz, amb Marta Puigvert, de Creu Roja Garrotxa, i Antònia Escapa, voluntària del projecte de Caminades Saludables.
 
Arxivat a