L'exposició de la UVic «Revolucionant l’esport» arriba a Olot

La mostra, que acull l’Orfeó Popular Olotí, posa de relleu esportistes que van canviar el rumb de la disciplina que practicaven

La inauguració de l'exposició, amb diverses autoritats, s'ha fet aquest dilluns a l'Orfeó.
La inauguració de l'exposició, amb diverses autoritats, s'ha fet aquest dilluns a l'Orfeó. | @olotuit.
NacióGarrotxa
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:52h
Després de ser exposada a l’espai Josep Vernis de la UVic i al pavelló Castell d’en Planes de Vic de la mà del Club Bàsquet Vic i el Bàsquet Femení Osona, l’exposició Revolucionant l'esport, impulsada per la universitat vigatana, arriba als baixos de l’Orfeó Popular Olotí. La mostra posa de relleu esportistes que van canviar el rumb de la disciplina que practicaven.
Entre les trajectòries seleccionades hi ha la d’una olotina, Montserrat Tresserras, que va deixar petjada en la lluita per la igualtat de gènere

Des d’aquest dilluns, 7 de febrer i fins al pròxim 7 d’abril, s’hi podran veure un seguit d’esportistes que han deixat un llegat per a la posteritat, tal com van fer saber aquest dilluns des de l'Orfeó mateix Xavier Ginesta, co-comissari de l’exposició, periodista i profesor de Màrqueting Esportiu a la UVic; Pep Berga, batlle d’Olot; Aniol Sellabona, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Olot; i, Joan Manuel Robles, president de l’Orfeó Popular Olotí.

En concret, la mostra presenta esportistes que potser no han estat els millors en la seva disciplina, però sí que cal recordar-los per haver-ne estat pioners o transgressors en la seves respectives disciplines esportives o que han lluitat per la millora de la societat tot utilitzant l’esport com a palanca, eina o potenciació de canvi.

D’aquesta manera, l’exposició vol ser un tribut a esportistes com Dick Fosbury, Antonin Panenka, Katherine Switzer, María José Martínez Patiño o la nedadora olotina del Club Natació Olot, Monterrat Tresserras, que va deixar empremta en la lluita per la igualtat de gènere en l’esport professional.

La mostra ha estat comissariada pel professor de Màrqueting Esportiu de la Facultat d’Empresa i Comunicació de l’UVic-UCC, Xavier Ginesta, i per Ramon Verdaguer, membre del Servei d’Esports de la UVic-UCC.
 

L'exposició romandrà un mes a l'Orfeó Popular Olotí. Foto: @orfeopoloti.


 
Arxivat a