Un supermercat de Sant Joan les Fonts instal·la 185 plaques solars

Estalviarà el 65% del consum energètic i evitarà unes emissions de 35 tones de CO2 anuals

Les plaques solars instal·lades al sostre del supermercat.
Les plaques solars instal·lades al sostre del supermercat. | Valvi.
NacióGarrotxa
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:16h
Valvi Supermercats avança amb el seu projecte d’estalvi energètic i d’eficiència mediambiental. Ara, al supermercat SPAR de Sant Joan les Fonts, hi ha instal·lat fins a 185 plaques fotovoltaiques, de 405 Watts cadascuna, que donen una potència de 75kW.

Amb aquesta instal·lació es vol garantir un estalvi del 65% del consum energètic i evitarunes emissions de 35Tn de CO2 anuals. De fet, aquest és el model d’eficiència mediambiental que es tindrà en compte en totes les properes obertures de supermercats previstes per l’empresa, sempre que les característiques tècniques del local ho permetin.
 
El supermercat SPAR de Sant Joan les Fonts és un edifici de nova construcció, dissenyat seguint les últimes tendències. Té una sala de venda de més de 500m2, i hi destaca l’assortiment de més de 3.000 productes d’origen Catalunya, dels quals, uns 250 de diferentsfabricants i productors de la Garrotxa, tant en les seccions en lliure servei de fruiteria, fleca, xarcuteria i carn envasada. A més, s’ofereix una àmplia gamma de vins catalans, caves, licors i vins a granel de la Vinoteca VNTC Valvi. L’establiment està ubicat al mig del poble, amb un aparcament propi de dues entrades, una per la carretera d’Olot, 37 i l’altre per l’avinguda Cisteller, 4-6.