Comença «Llegim el MOT», el club de lectura dedicat als autors del Festival MOT

Serà aquest dimarts al Museu de la Garrotxa, dedicat a "La drecera" de Miquel Martín i Serra

Miquel Martín durant una entrevista al «Més3/24».
Miquel Martín durant una entrevista al «Més3/24». | CCMA.
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:35h
Les Biblioteques de Girona i la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot organitzen els clubs de lecturaLlegim el MOT per a donar l’oportunitat al públic del Festiva MOT de literatura Olot-Girona (del 17 al 26 de març) d’aprofundir en l’obra dels autors que visitaran cada ciutat, abans no hi hagi ocasió d’escoltar-los en directe.

Acompanyats d’un conductor expert en literatura, en conversa sobre alguns dels títols que es poden trobar a la llibreria del MOT durant els dies del festival. A Olot, aquest dimarts, a les set del vespre, al Museu de la Garrotxa, Albert Grabulosa moderarà aquest club de lectura dedicat a La drecera, de Miquel Martín i Serra, un dels autors que ja han confirmat la seva presència al MOT 2022.

El narrador d’aquesta història, tot just sortit de la infantesa, viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares, que fan de masovers al xalet d’una família benestant. Fascinat, observa la vida dels senyors i els seus fills, que habiten un món inaccessible i cada vegada més contradictori per a ell. Amb el pas dels dies i les estacions, replegarà la seva mirada sobre l’entorn que el veu créixer i que sembla perillar cada cop més, amenaçat per un nou model de vida.

La drecera descriu un paisatge físic i humà desaparegut, víctima de la pressió urbanística. Miquel Martín i Serra reivindica, amb un llenguatge ric i molt lligat al territori, les arrels d’un poble situat entre la terra i el mar i ens ofereix, amb una delicadesa fora del comú, un relat exquisit i subtil sobre el trànsit a la vida adulta, pas dels dies i les estacions, replegarà la seva mirada sobre l’entorn que el veu créixer.

Miquel Martín i Serra (Begur, 1969) és autor de les novel·lesLa drecera, El riu encès, Dictadors de butxaca, Cabells de Medusa i L’estratègia de la gallina, així com del recull d’articles literaris Proses reposades i del llibre de contes Hi ha amors que maten. També ha publicat Llegendes de mar de la Costa Brava, Llegendes de nit i Quan els pobles no tenien nom. Estudiós de Joan Vinyoli, ha escrit Vinyoli trasbalsa la bellesa com el vi, “Les influències filosòfiques en la poesia de Vinyoli”, dins el volum Joan Vinyoli i la poètica postsimbolista, i l’estudi preliminar i les propostes didàctiques de Vent d’aram, entre d’altres estudis i articles.

També, al mateix lloc, el 8 de març vinent, Grabulosa també conduirà el club de lectura del llibre Terres mortes, de Núria Bendicho.

La Biblioteca Ernest Lluch de Girona ja va encetar els clubs de lectura el passat 19 de gener amb la novel·la La casa de foc, de Francesc Serés, i tindrà continuïtat el 16 de febrer vinent, amb Temporada de huracanes, de Fernanda Melchor, a les set del vespre a la Biblioteca Antònia Adroher; i, un mes després, a la Biblioteca Just M. Casero –també a les set del vespre–, amb Les vuit muntanyes, de Paolo Cognetti
 
Arxivat a