Olot reedita el projecte +60 per assessorar persones amb dificultats d'accés a la jubilació

Més de 90 ciutadans ja han pogut fer ús d'aquest servei, que es va iniciar l'any 2016

Mariona Mañà, Estanis Vayreda i Lluc Charles han donat detalls d'aquest nova edició.
Mariona Mañà, Estanis Vayreda i Lluc Charles han donat detalls d'aquest nova edició. | @olotuit.
NacióGarrotxa
04 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:11h
Novament, i després de la bona acollida que han anat tenint les darreres edicions, l’Ajuntament d’Olot engega la setena edició del projecte +60. Seguint la línia de les anteriors edicions, el projecte continua oferint un servei més complet, amb l’objectiu d’assessorar a les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar.

El projecte +60, que va arrencar el 2016, s’adreça als majors de 60 anys empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no disposen de la cotització suficient per poder accedir a la jubilació o que, disposant-ne, els en manca informació.

El regidor de Promoció Estanis Vayreda ha explicat aquesta nova convocatòria aquest dijus des de l'Ajuntament d'Olot, acompanyat del nou regidor d’Ocupació i Formació Professionalitzadora, Lluc Charles, i de la tècnica d’Ocupació, Mariona Mañà.

Per poder-ne formar part, cal que les persones interessades s'inscriguin a DinàmiG –al carrer Tomàs de Lorenzana, 15, d’Olot– i junt amb la sol·licitud de petició aportin la documentació següent: fotocòpia del DNI/NIE, vida laboral actualitzada, full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa, com a demandant d’ocupació, i el certificat d’empadronament a Olot. 

Tal com es va implementar fa dos anys, la gestoria i en coordinació amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, realitza un estudi personalitzat de cada cas que consisteix en un informe de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació així com el càlcul de la jubilació. En cas que es detectin carències de cotització, es quantifiquen per tal que la persona conegui quines opcions té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible.
 
Fins ara, ja són més de 90 persones que han pogut fer ús d’aquest servei. La gran majoria d’usuaris tenen 62 anys de mitjana i, molts d’ells, desconeixien les possibilitats reals que tenien per accedir a la jubilació així com tampoc disposaven d’un càlcul aproximat de la pensió que els hi podria correspondre. D’aquí que, des de la cinquena edició del programa es va apostar per ampliar el servei i oferir un estudi més complet. 
 
Per més informació podeu contactar amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG - Mas les Mates al telèfon 972 267 812 o bé consultar el web.
 
Arxivat a