«Un sacco di sangue», el joc d'escapada del Museu dels Sants d'Olot, fa 3 anys i estrena imatge

Des del setembre de 2019 hi ha passat 225 persones, que valoren molt positivament l'experiència que s'hi fa els dissabtes

NacióGarrotxa
03 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:36h
La nova imatge del joc d'escapada del Museu dels Sant d'Olot.
La nova imatge del joc d'escapada del Museu dels Sant d'Olot. | Dani Agostini.
Des del mes de setembre de 2019 que es va crear, 225 persones han participat d'Un sacco di sangue("Un munt de sang"), el joc d'escapada (escape room) del Museu dels Sants d'Olot. Dels 40 grups que han fet l’activitat, la pràctica totalitat estaven formats per veïns de la Garrotxa, tot i que també n’hi ha hagut algun amb gent del Ripollès i un altre amb visitants vinguts de Barcelona. 

Un cop feta l’activitat, les valoracions per part dels participants són altament satisfactòries, segons que ha fet saber aquest matí des de l'Ajuntament d'Olot la directora del Museu dels Sants, Montse Mallol, que ha estat acompanyada del regidor de Cultura, i batlle de la ciutat, Pep Berga. "Una manera diferent i original de descobrir el Museu dels Sants", "Ens ho hem passat molt bé. Una activitat ideal per fer amb la colla", són alguns dels comentaris que han escrit els participants.

El joc d'escapada del Museu dels Sants es fa cada dissabte, a dos quarts de vuit del vespre, quan el museu tanca les portes. Els participants han de resoldre diversos enigmes tot recorrent les sales i passadissos de l'edifici. Tenen noranta minuts per enfrontar-se a un seguit d’amenaces i sortir de l’edifici abans no sigui massa tard. L’activitat és per a grups d’entre 5 i 6 persones i cal apuntar-s'hi prèviament amb una telefonada 972 266 791 o un missatge de correu-e a museusants@olot.cat. Està recomanada per a majors de 16 anys. 


A partir d’aquest mes de febrer, hi ha hagut un relleu en l’equip que dinamitza l’activitat. A partir d’ara un grup de joves de la Garrotxa faran de dinamitzadors de l’activitat. Es tracta d’un equip amb molta experiència en l’organització i realització de jocs de rol. 

Aquests dies, a més, l’escape room estrena nova imatge, feta pel dissenyador gràfic i artista de la retolació Dani Agostini. Partint de la idea d’intriga dins el museu, ha jugat amb la mà d’un dels sants i la llanterna del joc. La imatge es potencia amb un rètol fet a mà amb canya càlam, de bambú o canya de sant Joan de la Garrotxa, una eina molt similar a la que es fa servir al taller artesà del museu. 
 
Arxivat a