L’Orfeó reestrena «12 homes sense pietat» en format LAP al Teatre Principal d'Olot

La representació, dissabte 12 de febrer a les vuit del vespre, es farà amb el públic al mateix escenari, envoltant els actors des de tres grades

La taula i els actors de «12 homes sense pietat», que es reestrena el 12 de febrer al Teatre Principal.
La taula i els actors de «12 homes sense pietat», que es reestrena el 12 de febrer al Teatre Principal. | OPO.
NacióGarrotxa
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:43h
Els mesos més durs de la pandèmia van diluir una de les millors adaptacions que s’han fet fins ara de la magistral obra teatral 12 Angry Men, de Reginald Rose, on dotze membres d’un jurat popular han de deliberar sobre la culpabilitat d’un jove d’un barri marginal que s’enfronta a la pena capital a l’Amèrica dels anys cinquanta del segle passat.

La tardor del 2020, l’Orfeó Popular Olotí va gosar representar aquest superlatiu guió teatral, amb gran èxit de crítica, però amb un extremat límit de capacitat al teatre, a causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia. Amb el relaxament de les mesures sanitàries, els responsables del Teatre Principal han considerat la versió digna de representar-s'hi, el dissabte 12 de febrer a les vuit del vespre en el format més adient per aquesta funció, el conegut com a LAP (l'altra programació), darrere el teló, amb el públic a l’escenari, envoltant els actors des de tres grades.

El gran encert de l’adaptació orfeònica és precisament el muntatge ideat pel director, Jaime Blanch, que evita el teatre a la italiana i col·loca la taula de deliberació al centre de l’espai. L’espectador sent que espia el moment secret des d’un dels cantons de la sala. A l’inici de l’espectacle, pot veure el rostre de la meitat dels membres del jurat, així com l’esquena dels qui té asseguts al davant. Amb el pas dels minuts, però, tindrà l’oportunitat de veure la interpretació de tots els actors.

Blanch, actor i director teatral experimentat, sap moure les peces de l’escena amb prou mestratge per a culminar una història ben entesa i ben exposada des de tots els angles possibles. El resultat aprofundeix en el realisme d’un guió sense escletxes que sobreviu al pas del temps com només ho poden fer els clàssics.

Les entrades per a 12 homes sense pietat es poden aconseguir des d’Olot Cultura.
 
Arxivat a