Olot Cultura dedica un «Univers» a la companyia Nyamnyam, fincada a Mieres

Se'n podrà veure dos espectacles al Teatre Principal: "Inert?", dijous, i "Carboni 14", dissabte

La companyia Nyamnyam, en plena acció creativa.
La companyia Nyamnyam, en plena acció creativa. | @OlotCultura.
NacióGarrotxa
31 de gener del 2022
Actualitzat a les 9:54h
Olot Cultura dedica un Univers a la companyia NyamNyam, instal·lada a Mieres des de fa dos anys. Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez són Nyamnyam. Unint les seves formacions i deformacions en diverses disciplines, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció i l’intercanvi de coneixement a través d’estratègies d’interacció en cada context (g)local en el qual treballen.

En aquesta cruïlla entre arts en viu, arts visuals, pensament crític i pedagogies, el treball de Nyamnyam es mou entre la creació de projectes i la curadoria entesa com a espai transdisciplinar de relació i disrupció. Han desenvolupat les seves pràctiques en diversitat de contextos i geografies, i després de vuit anys d’activitat al seu espai de Barcelona, el 2020 es van traslladar a la Garrotxa.

A Olot s'hi podrà veure Inert? i Carboni 14, dues propostes de la companyia que formen “8.000 anys després”, el cos de treball desenvolupat per Nyamnyam des del 2018 que sorgeix de l’interès per indagar en l’inici de l’agricultura com un punt d’inflexió que va definir el rumb de la humanitat.

A Inert, l’escenari es converteix en un gran tapís en el qual es combinen projeccions audiovisuals i fragments textuals i sonors amb objectes resignificats d’obres de teatre passades i de materials recuperats dels magatzems del Teatre Principal d’Olot. L’espectacle es podrà veure el dijous 3 de febrer a les 20 h i està recomanada per a espectadors més grans de 10 anys. 

Carboni 14 és arribar al Teatre Principal d’Olot i obrir els magatzems per jugar a fer arqueologia mundana. És trobar objectes i entendre que aquests ens poden explicar moltes coses encara que no parlin. És construir un gran tapís a partir d’aquestes troballes perquè tothom el pugui transitar i caminar durant la peça. Es podrà veure el dissabte 5 de febrer a les 18 h i està pensat per a un públic d’entre 7 i 12 anys.
Arxivat a