1 de 10
Memòria històrica

Vídeo: Besalú commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Es va designar el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (1945)

L'Ajuntament de Besalú ha fet un vídeo commemoratiu de l'Holocaust. | @Aj_Besalu.
per NacióGarrotxa, Besalú, Catalunya | 27 de gener de 2022 a les 13:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Besalú, ciutat molt arrelada a la història del judaisme català, commemora avui el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i ho fa amb un vídeo de remembrança i de consciància d'aquells horribles fets.

De fet, el 1r de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 on condemnava, sense excepcions, qualsevol manifestació d’intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats basada en l’origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món.En aquest sentit, es va designar el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (1945), com el Dia Internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat i s’instava, de manera urgent, a tots els Estats membres a desenvolupar programes educatius en memòria de la tragèdia per a la prevenció d’actes de genocidi.


El dia en record a les víctimes de l’Holocaust és una oportunitat cada any perquè persones de tot el món es mantinguin juntes per evocar les que un dia van ser víctimes de l’odi, del racisme…, del genocidi. "No es pot banalitzar ni reinventar ni negar que la dignitat té un valor i el preu com a humanitat el trobarem si les generacions saben i volen seguir transmetent aquesta memòria", s'assenyala en un comunicat fet públic per l'Ajuntament.


 

 

Participació