Els estudiants de secundària d'Olot ajornen la festa de Sant Tomàs d'Aquino

Per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, amb l'augment estadístic de positius al coronavirus, la celebració es farà el 18 de març vinent

La festa dels estudiants s'ajorna fins al 18 de març vinent.
La festa dels estudiants s'ajorna fins al 18 de març vinent. | @olotuit.
NacióGarrotxa
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:12h
Davant la situació actual d’increment estadístic de casos positius de coronavirus derivats de l'anomenada variant òmicron i tenint en compte les mesures sanitàries de prevenció, la Comissió d’Alumnes de Secundària del Consell Municipal d’Olot (CEM) –l’òrgan participatiu format per representants de tots els instituts de la ciutat– ha decidit ajornar de forma unànime la celebració conjunta de Sant Tomàs d’Aquino, prevista aquest divendres, 28 de gener de 2022, tot i que, si no hi ha res de nou, la celebraran el divendres, 18 de març. En aquesta diada els estudiants organitzen activitats obertes a tota la ciutadania. 

Precisament, ahir dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de l’Educació, la Comissió ha volgut donar a conèixer unes darreres novetats que han decidit de forma participativa i conjunta. Cal recordar que, per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, l’any passat la comissió ja va decidir suspendre la jornada de delegats de secundària, una trobada anual on es realitzen tallers formatius i es lliuren eines perquè els delegats puguin desenvolupar la seva tasca com a representants del grup i classe pertinents. 
 
La Comissió d’Alumnes de Secundària d’Olot
La comissió està integrada per 25 estudiants dels centres educatius. Són delegats de classe de tots els nivells, des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat i de cicles formatius. L’òrgan es va crear el 1999 com a entitat de representació de tots els alumnes d’ensenyament secundari d’Olot al Consell Escolar Municipal.
 
Tot i que formalment es tracta d’un sistema de coordinació entre delegats dels diferents centres, a la pràctica s’ha convertit en un model de participació singular per a la política local de joventut d’Olot, que enllaça el sistema educatiu amb activitats i serveis de referència per als joves. 
 
La consolidació d’aquest model ha convertit la comissió en un referent estable per als joves de la ciutat alhora que ha esdevingut una via de participació en tota mena d’afers vinculats al municipi.
 
Al llarg dels anys, a més de portar a terme la festa dels estudiants o també anomenada la Festa de Sant Tomàs d’Aquino i la Jornada de Delegats, la comissió ha afrontat debats oberts sobre el Pla de Bolonya, ha incorporat amb aportacions pròpies al Projecte de Ciutat Educadora d’Olot, ha incidit en el Pressupost Participatiu de Joventut o ha participat en espais de debat ciutadà.

 
Arxivat a