S'emprèn una campanya a la Garrotxa per a millorar la situació de les cuidadores

El Consorci d'Acció Social publica un tríptic que explica quins tràmits cal fer per a regularitzar la situació de les persones que tenen cura de gent gran dependent als seus domicilis

«Si vols que la teva família estigui ben cuidada, cuida a qui la cuida» és el lema de la campanya.
«Si vols que la teva família estigui ben cuidada, cuida a qui la cuida» és el lema de la campanya. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
19 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:38h
Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la resta d’ens que es dediquen a l’acció social de la demarcació gironina, s’ha engegat una campanya informativa i d’acompanyament per a millorar les relacions contractuals entre les famílies i les cuidadores (en la seva gran majoria, dones) de persones grans.

El benestar de les cuidadores i les seves situacions personals és un tema que, des de les administracions, s’ha treballat, ja que existeix un gran desconeixement al voltant de la seva situació. Per aquest motiu, ja fa uns anys que es duen a terme projectes per a millorar la situació d’aquestes treballadores que s’ocupen, durant moltes hores al dia, d’homes i dones en situació de dependència i amb importants limitacions de llur autonomia. 

La invisibilitat de les tasques de cura, sovint recloses en l’àmbit privat, així com l’escàs reconeixement i prestigi social que té aquest tipus de feina, expliquen el desconeixement que actualment existeix sobre una realitat cada vegada més evident i necessària a la nostra comarca. Aquesta situació fa que aquestes dones estiguin en una situació de vulnerabilitat ja que les necessitats i dificultats amb què es troben són d’una gran complexitat.

Per altra banda, en una comarca cada vegada més envellida com és la Garrotxa, la importància de la tasca que fan les cuidadores i la necessitat creixent en aquest àmbit fa que les famílies necessitin poder contractar treballadores en els domicilis per a tenir cura dels seus familiars i el procés per a poder fer els tràmits necessaris per fer aquesta contractació sovint es desconeixen i l’acompanyament és escàs. 

És per això que s’ha fet un tríptic informatiu sobre com regularitzar i contractar a una cuidadora per manera que les famílies que ho vulguin puguin millorar la situació administrativa i laboral de les cuidadores, tot oferint, també, un servei d’acompanyament als tràmits administratius que suposa aquesta millora.

Amb el lema Si vols que la teva família estigui ben cuidada, cuida a qui la cuida es vol millorar les relacions entre les cuidadores i les famílies i millorar la qualitat de vida tant d’uns com dels altres. 

El tríptic es podrà trobar als ajuntaments de la comarca, centres de salut i d’altres administracions. També, us el podeu descarregar des d'aquest enllaç en PDF.
Arxivat a