La col·laboració amb Hipra «permetrà situar Catalunya com a referència de la indústria de la salut»

El president Pere Aragonès ha visitat la farmacèutica catalana a Amer i ha fet una crida a protegir-se amb els vaccins

El president Pere Aragones, amb el conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha visitat Hipra.
El president Pere Aragones, amb el conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha visitat Hipra. | @gencat.
NacióGarrotxa
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:05h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha elogiat aquest dilluns la tasca que duu a terme la farmacèutica catalana Hipra, a Amer (Selva), que està desenvolupant la vacuna contra la Covid-19 i que té previst iniciar en breu la Fase III i última de l’assaig clínic.

El cap de l’Executiu ha destacat que la col·laboració entre la companyia i l’administració a través dels assaigs clínics “és un bon exemple de la col·laboració entre les institucions públiques i les iniciatives empresarials per impulsar projectes transformadors”. A més, també ha remarcat que els projectes amb Hipra permetran “situar Catalunya com un centre de referència en l’àmbit de la indústria vinculada a la salut”.

Acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i dels responsables del grup empresarial, encapçalats pel seu president David Nogareda, el president ha visitat el laboratori de recerca i desenvolupament d’Hipra, on es duen a terme activitats de recerca del fàrmac contra la Covid-19, així com també el Centre d’Immunològics, on es produeixen els antígens.

En declaracions als mitjans de comunicació, Aragonès ha manifestat que “aquesta és la idea de país que volem desenvolupar, un país que sigui competitiu també en els àmbits de més valor afegit, apostant per la generació de llocs de treball de qualitat, atraient talent i inversions, i fent-ho en el conjunt del territori”. En aquest sentit, també ha destacat que el fàrmac que s’està desenvolupant en les instal·lacions d’Amer serà plenament europeu, “jaque totes les seves fases, des de la conceptualització fins a la fabricació s’hauran realitzat en territori europeu”.

Per això, el cap de l’Executiu ha refermat el seu compromís a col·laborar i aprofitar “la capacitat transformadora d’iniciatives com aquesta: des del punt de vista de la salut, econòmic, i de l’equilibri territorial”, així com també incidit en la voluntat de reconstrucció de l’economia del país amb valor afegit, generant llocs de treball de qualitat, generant benestar i protecció pel conjunt de la ciutadania.

Davant “la gran capacitat de contagi de la variant Omicron”, el cap del Govern també ha reiterat que el fet d’estar protegits mitjançant vaccins permet “que la gravetat dels efectes sobre la pròpia salut i el conjunt del sistema hospitalari català sigui molt menor”. Per això, ha fet una nova crida a la vacunació de totes les persones que estan en disposició de què se’ls hi subministri la tercera dosi. “Hem obert aquests dies la d’entre els 30 i els 39 anys”, ha recordat, així com també ha demanat els pares i les mares que vacunin “sense dubtar” els seus fills. “Les vacunes són segures i és la millor forma de protegir-nos”, ha afirmat.

En el marc de la visita, el president també ha rebut les explicacions dels investigadors sobre els treballs que es duran a terme en la Fase III de l’assaig clínic, que implicarà la participació d’uns 3.000 voluntaris, a 17 hospitals de l’Estat i d’altres països de la Unió Europea. L’empresa preveu que lel fàrmac pugui ser aprovat al segon trimestre d’enguany.

 
Arxivat a