EURAM Garrotxa fa els primers passos per a constituir les àrees de promoció econòmica urbana

S'ha reunit amb les empreses amb presència als polígons industrials de les Preses, Begudà (Sant Joan les Fonts), Poliger (Sant Jaume de Llierca) i Can Portella (Argelaguer)

El polígon de les Preses.
El polígon de les Preses. | Arxiu NG.
Redacció
17 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:32h
Durant aquest mes de gener s'han dut a terme les primeres assemblees on s'ha informat i presentat el calendari de treball per a la constitució de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU) als polígons d'activitat econòmica (PAE).

L’Associació d’Empreses EURAM [Euroregió de l’Arc Mediterrani] Garrotxa(AEEG) s'ha reunit amb les empreses amb presència als polígons industrials de les Preses, Begudà (Sant Joan les Fonts), Politger (Sant Jaume de Llierca) i Can Portella (Argelaguer), amb la col·laboració dels quatre ajuntaments implicats, DinàmiG i SIGMA (Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa).

Dins l'ordre del dia s'ha detallat el contingut de la Llei que constitueix i regula els APEU (Llei 15/2020) i l'oportunitat d'establir una col·laboració publicoprivada per a fer una gestió més eficient del sòl industrial de la Garrotxa, facilitar-ne la modernització i promoció i promoure actuacions sostenibles.

Per a l’elaboració de la proposta i posterior aprovació s'ha de preparar i presentar als ajuntaments una proposta que conté:  estatuts,  proposta de conveni entre Ajuntament i entitat gestora de l'APEU i un Pla d'Actuació. La subvenció concedida per la Generalitat, de 40.000 euros, cobreix totes les despeses per a la constitució d'aquestes APEU.

Amb aquestes assemblees s'inicia el procés participatiu on les empreses podran fer les seves aportacions directament a l'AEEG ([email protected]), que s'inclouran al pla d'actuacions.

Des de l'Associació d'Empreses EURAM Garrotxa animen a participar-hi a totes les organitzacions situades dins aquests polígons per manera que el projecte atengui al màxim les necessitats de les organitzacions.

 
Arxivat a