«Identitats, arrels i tradicions», de la Diputació de Girona, acosta la cultura popular a les escoles

Consta d’onze propostes de set entitats de les comarques gironines, coordinades des del servei de Cooperació Cultural de la corporació

Alumnes de cicle inicial i mitjà aprendran algunes danses d'arrel tradicional a les Preses.
Alumnes de cicle inicial i mitjà aprendran algunes danses d'arrel tradicional a les Preses. | @marboleny.
NacióGarrotxa
14 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:31h
Oferir als estudiants de les comarques gironines la possibilitat de conèixer la cultura populari tradicional catalana a través de les entitats i associacions mateixes. Aquest és l’objectiu del programa educatiu Identitats, arrels i tradicions, que el curs 2019-2020 va posar en funcionament el servei de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona.  
 
Aquest programa educatiu consta enguany d’una oferta didàctica amb onze activitats, en les quals participen set entitats de la demarcació: la Fal·lera Gironina, l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, l’Associació Centre de Cultura Celta de Catalunya d’Arbúcies, el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de les Preses, l’Associació per a la Promoció Cultural sense Número de Girona, la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional de Figueres.  
 
Les propostes inclouen l’aprenentatge de balls i danses, tallers de construcció d’instruments tradicionals, jocs tradicionals, una activitat de cercavila de titelles o la creació d’un capgròs, entre d’altres. Les inscripcions per als centres educatius continuen obertes, ara que ja ha començat el segon trimestre de l’actual curs escolar. Poden fer-les a través d'aquest enllaç
 
La Diputació de Girona aporta cinquanta mil euros a aquest programa, emmarcat en els Programes Pedagògics de la corporació, i assumeix el 70% del cost de les activitats. Durant el curs passat, gairebé un miler d’alumnes van participar en les activitats proposades. 
 
Els Programes Pedagògics
Durant aquest curs escolar 2021-2022, s’ha programat gairebé sis-centes activitats pedagògiques i d’educació ambiental per als estudiants gironins, a través dels serveis de Cooperació Cultural i Medi Ambient de la Diputació de Girona.  
 
A banda d’Identitats, arrels i tradicions, l’oferta consta de tres grans blocs més: Indika, Del mar als cims i Tallers ambientals. Totes les activitats, organitzades per una setantena d’entitats o associacions especialitzades de la demarcació, potencien el contacte dels estudiants amb el patrimoni cultural i natural, per reforçar els valors d’identitat cultural i consciència. Tota l’oferta d’activitats es troba a l’adreça .

 
Arxivat a