DinàmiG troba feina per a 385 persones durant el 2021 a la Garrotxa

Es consolida una clara reducció de l'atur, que el desembre de 2021 era del 7,04% a la comarca, fins i tot per sota les dades de 2019 (7,5%)

Gemma Canalias i Mariona Mañà han aportat les dades sobre ocupació.
Gemma Canalias i Mariona Mañà han aportat les dades sobre ocupació. | @olotuit.
NacióGarrotxa
13 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:49h
Aquest 2021, l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG a Olotha inserit un total de 385 persones i ha gestionat 442 ofertes de feina. A més, a través dels diferents programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Trabajo y Economia Social, l’equip ha orientat 546 persones amb perfils molt diversos Tot i que aquest passat any s’ha pogut recuperar la presencia fídica en l’atenció a les persones, són molts els usuaris que s’han acabat orientant i acompanyant a través de les diferents plataformes en línia. 
 
Pel que fa a la gestió d’ofertes de feina, la regidora d’Empresa de l'Ajuntament d'Olot, Gemma Canalias, i la responsable de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, Mariona Mañà, han explicat aquest matí en seu consistorial que al llarg d’aquest passat any DinàmiG ha gestionat 442 ofertes de feina, que són 260 més que el 2020 i 110 més que el 2019, l’any anterior a la pandèmia.

En total s’ha enviat 3.485 candidatures, entre les quals cal destacar, novament, que el sector serveis (81,2%) s’ha tornat a situar com l’àmbit amb més ofertes de feina, tot recuperant les xifres del 2019 després de la davallada de gairebé el 30% aquest 2020 arran dels efectes causats per les restriccions imposades arran de la pandèmia. No obstant això, el sector industrial ja suposa el 17,9% del total d’ofertes gestionades, un 3% més respecte de l’any 2020; la resta, es distribueix entre el sector agrari i l’administració pública.

D’altra banda, al llarg d’aquest 2021, un total de 827 persones s’han registrat a l’Àrea d’Ocupació i els tècnics/es del servei han pogut orientar 546 persones mitjançant els programes subvencionats pel SOC, del Ministerio de Trabajo y Economia Social i el Fons Social Europeu. 

Pel que fa a les dades d’atur de la comarca, el passat mes de desembre de 2021 hi havia 1.986 persones a l’atur a la Garrotxa  el que suposa un 7,04%– respecte les 2.757 persones que hi havia registrades el desembre de 2.020 (9,7%) i fins i tot respecte a les 2.103 del 2019 (7,5%). Aquestes xifres que acaben de consolidar una clara reducció de l’atur a la comarca i principalment a Olot on, el darrer any, ha disminuït un 27,3% i s'ha situat al capdavant de les poblacions de més de 35.000 habitants, on ha augmentat més l’ocupació des de la primavera del 2020. 
 
Impuls del Pla de Capacitació Digital
En l’àmbit formatiu, aquest 2021 s’ha engegat un nou projecte inclòs dins el Pla de Capacitació Digital per donar resposta a la necessitat d’ús d’eines digitals i requeriments d’àmbit tecnològic. El projecte, subvencionat per la Diputació de Girona, té com a objectiu acompanyar els ciutadans potenciant les seves habilitats informàtiques per poder-ne fer un ús òptim. 
 
La particularitat d’aquest nou projecte és la voluntat de ser un servei personalitzat adaptat a les necessitats concretes de cada assistent. Per això, parteix d’un qüestionari previ i, posteriorment, a través d’un moodle, els tècnics els acompanyen en l’adquisició dels coneixements necessaris per assolir un domini de les eines digitals. Una finalitat que també comparteix l’Aula de Recerca de Feina de DinàmiG, que durant tot el 2021 ha donat suport a 284 persones.   
 
Paral·lelament, des de DinàmiG també s’ha treballat acompanyant i facilitant el contacte, connexió i treball en xarxa entre les empreses, administracions i agents involucrats; acció inclosa dins el Pacte per la Formació Professionalitzadora. De cara al 2022, l’Àrea d’Ocupació s’ha marcat com a prioritat potenciar un acostament a la ciutadania i el teixit empresarial de la Garrotxa. 
Arxivat a