Territori atorga gairebé 15.000 euros a quatre ajuntaments de la Garrotxa

Per a la neteja de carreteres afectades per la neu el 2021 a les Preses, Sant Aniol de Finestres, la Vall de Bianya i la Vall d'en Bas

La Vall d'en Bas ben nevada el gener de 2021.
La Vall d'en Bas ben nevada el gener de 2021. | Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
07 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:14h
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha resolt concedir 300.000 euros en subvencions a 59 ajuntaments i un consell comarcal de les 9 comarques considerades de muntanya i de l’Aran per cobrir part de les despeses en tasques de neteja de carreteres municipals afectades per la neu el 2021. Es tracta, doncs, de subvencions a posteriori.

Aquests fons permeten als ajuntaments beneficiaris cobrir despeses com la retirada de neu i gel; l’adquisició, emmagatzematge i distribució de potassa o d'altres productes anticongelants; l’arrendament, posada a punt i adquisició de carburant de les màquines de neteja, i les despeses de personal.

Poden optar a aquestes subvencions els municipis i consells comarcals de les zones que especifica la Llei 2/198 d'alta muntanya: l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i l'Aran.

A la Garrotxa se'n beneficiaran aquests municipis i amb els següents imports:
 
Ajuntament de les Preses4.798,61 euros
Ajuntament de Sant Aniol de Finestres1.562,86 euros
Ajuntament de la Vall de Bianya4.920,02 euros
Ajuntament de la Vall d'en Bas3.670,47 euros

Els municipis d’aquestes zones se situen a una altitud superior a la de la resta dels municipis de Catalunya, el que facilita que es vegin més afectats per les nevades que es produeixen cada any, especialment durant la temporada d'hivern. Per aquesta raó, les carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal queden sovint obstaculitzades per la neu, resultant impossible el trànsit normal de persones i vehicles.

La línia de subvencions que el Departament impulsa des de fa anys té com a objectiu pal·liar les despeses recurrents que han d’afrontar aquests ajuntaments per mantenir les seves carreteres en bones condicions d’accessibilitat. També contribueix a minimitzar els desequilibris territorials que els comporta la seva situació geogràfica.
 
Arxivat a