Orígens proposa tres cursos de bioconstrucció a l'escola-taller de les Planes d'Hostoles

Seran sobre silvicultura i encaixos estructurals de fusta, estufes de massa tèrmica i la novena edició del curs d'Oficial de Paleta en bioconstrucció

El curs d’Oficial de Paleta en bioconstrucció arriba ja a la novena edició.
El curs d’Oficial de Paleta en bioconstrucció arriba ja a la novena edició. | @EscolaOrigens.
NacióGarrotxa
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:45h
Aquest hivern l'escola-taller en bioconstrucció Orígens, a les Planes d'Hostoles, proposa tres cursos d'interès. Orígens és un centre de formació i acció social on promouen el coneixement de tècniques constructives i materials idonis per la construcció respectuosa amb l’entorn.

Entre les activitats proposades aquest hivern, destaquen:
  • Curs de Silvicultura i Encaixos Estructurals de Fusta (10a Edició
Del 26 al 30 de gener de 2022.
S'hi aprendrà el procés de gestió i aprofitament forestal passant per l’extracció, el transport, el conformat i l’assecatge de la fusta per a un posterior ús en la construcció. També, com talar un arbre degudament i com procedir posteriorment a retirar-ne l’escorça i transportar-lo al lloc d’assecatge.

  • Curs d’Estufes de Massa Tèrmica (9a Edició)
Del 14 al 19 de febrer de 2022.
Se centrarà en l’estudi i la pràctica per aconseguir la màxima eficiència en una estufa a través d’un combustible tan apreciat i renovable com és la llenya. Aquest taller pretén ser d’introducció al món de les estufes, tot aplicant-hi mètodes pràctics i conceptuals, que alhora engrescaran a fer un disseny propi i la posterior construcció d’una de les estufes amb més alt rendiment que existeix.
  • Curs d’Oficial de Paleta en Bioconstrucció (9a Edició)
Del 4 de març al 17 de juny de 2022
Aquest curs, pretén donar a conèixer l’ofici de paleta orientat a la bioconstrucció. Tot ensenyant les eines, els materials i les tècniques més habituals per a esdevenir una obra amb bons criteris constructius i amb el major respecte amb el medi que ens envolta.

L’escola-taller Orígens d'adreça a tothom, tant professional com no, que es vulgui enriquir a través de la bioconstrucció i especialment al públic més jove, amb l’objectiu de forjar una base ben ferma de les generacions amb més futur d’aquesta societat.