Els Reis d'Orient arriben avui a Olot amb l’esperada cavalcada pel centre de la ciutat

Tres-cent patges acompanyaran ses majestats en una desfilada des del campament de la plaça Clarà fins als trons del Firal

Els Reis d'Orient tornen a Olot avui.
Els Reis d'Orient tornen a Olot avui. | Marti Albesa.
NacióGarrotxa
05 de gener del 2022
Actualitzat el 20 de novembre del 2023 a les 17:53h
Després que l’any passat les restriccions imposades arran de la pandèmia obliguessin a adaptar l’arribada dels Reis d’Orient a Olot, aquest 2022 la comitiva reial podrà tornar a recórrer el centre de la ciutat.

Així, doncs, avui, 5 de gener, a dos quarts de set del vespre, Melcior, Gaspar i Baltasar –acompanyats de 300 patgesfaran el recorregut habitual pels carrers d’Olot: sortiran de la plaça Clarà, enfilaran el carrer Mulleras, continuaran pel carrer Serra Ginesta, pujaran el carrer Major i, ja a peu, passaran pel passeig d’en Blay fins a arribar als tres trons reials, que estaran situats al Firal Petit.  

Cada any la comitiva reial porta alguna sorpresa a la capital de la Garrotxa. Aquesta vegada serà el Carboner qui estrena carrossa, després que els darrers anys ho fessin els cuiners i els tres reis d’Orient. 

Un any més, tindrà lloc el concurs de fanals Miquel Gou. Serà després de la Cavalcada i hi podran participar tots les mainades que ho desitgin, sempre i quan presentin fanals de fabricació casolana. Un cop els reis s’hagin assegut als trons es lliurarà el fanal als patges que els recullin al Petit Firal. Cada concursant rebrà un petit obsequi per haver-hi participat. El jurat format per artistes locals que faran públic el veredicte a les 21h. 
 

Pel Campament Reial d'Olot hi han passat gairebé 3.000 mainades. Foto: Els Catòlics.


El campament reial a la Plaça Clarà 
Pel que fa el campament reial, ha estat instal·lat a la plaça Clarà des del dia 2 de gener. 
Tal com es va fer l’any passat, per a evitar les llargues cues i l’espera de moltes famílies, s'ha tornat a apostar, amb bons r per la venda d’entrades gratuïtes per internet. S'ha pogut agafar un màxim de 4 entrades per persona, amb excepció dels menors de 3 anys, als quals no els ha calgut tiquet. 

Per visitar els patges reials i els seus personatges s'han lliurat unes 900 entrades cada dia, fins ahir mateix. Per accedir al campament ha estat imprescindible que tothom porti màscara, una obligacio que s'ha estès als propis Reis d'Orient, que han arrufat el nas per la mesura, donada la seva condició de màgics.

Totes les mainades han pogut fer arribar la seva carta als Carters Reials a les bústies que s’han habilitat a l’interior i a l’exterior del campament. Però, si no ho han pogut fer, encara hi són a temps, perquè també poden fer saber els seus desitjos a ses majestat reials amb un missatge de correu electrònic a través del següent enllaç.
 
Arxivat a