Les 15 notícies més llegides el 2021 a NacióGarrotxa

Entre les preferències del lectors cal destacar la mobilitat comarcal -amb les variants en doina–, el medi ambient, la protecció dels animals o el món del treball

Els problemes de trànsit a l'avinguda Sant Jordi d'Olot han atret l'atenció dels lectors.
Els problemes de trànsit a l'avinguda Sant Jordi d'Olot han atret l'atenció dels lectors. | Arxiu NG.
31 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:59h
Tot just aquest darrer dia de l'any 2021 és bo de fer una mirada a allò que més ha preocupat els garrotxins, si més no del punt de vista de les notícies més llegides al NacióGarrotxa. D'entrada, com podreu observar en el recull de més avall, s'hi nota una preocupació pels afers relacionats amb la mobilitat i el medi ambient.
 
D'una banda, l'activa plataforma No és un Vial, que va tallar el trànsit diversos cops a Olot per reclamar solucions al pas de tràndit pesat per l'avinguda Sant Jordi, sempre revindicant una variant que no arriba ni, sembla, que hagi d'arribar aviat.

De l'altra, l'erupció del volcà de La Palma que, fins a un cert punt va esdevenir un espectacle, va tornar a posar a la palestra el vulcanisme de la Garrotxa, un interès que ha depassat les fronteres de la comarca. Igual com la destrucció dels boixos autòctons, fins a una altura de 1.000 metres, per causa de la irrupció, des de fa qutre ays, de l'anomenada papallona del boix.

A nivell polític, a més de la majoria absoluta aconseguida per Junts a l'Ajuntament d'Olot, l'intent del partit ultraespanyolista Vox de fer un míting a la capital de la Garrotxa es va saldar amb una acció contundent dels Mossos, que van blindar la ciutat, i diverses detencions que van portar cua.

El món del treball també ha estat d'interès per als lectors, especialment pel que fa a les perspectives per als joves, que poden rebre formació a les pròpies empreses. I, a l'altra banda, la gent gran de la Garrotxa es va manifestar contra el que consideren "maltracte" de les entitats financeres.

A banda dels accidents de trànsit i la violència masclista, que també han enfosquit la realitat comarcal, les estadístiques de la pandèmia han seguit preocupant els lectors, per bé que en aquest camp la notícia més llegida ha estat la conferència que va pronunciar el metge Xavier Uriarte a OLot, que va judicar l'eficàcia i la utilitat real dels vaccins proposats, un fet que un any després de l'inici de la campanya de vacunació amb diversos fàrmacs experimentals d'ARN missatger sembla donar-li part de raó.

També, cal comptar amb alguns noms propis que han tingut força ressò: l'empresària olotina Anna Navarro; el batlle de la capital, Pep Berga; i, la nova secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Anna Barnadas.

Repasseu aquí, doncs, les notícies més llegides, ordenades de més a menys lectors:

 
Arxivat a