L'Home dels Nassos es passeja el darrer dia de l'any pel centre d'Olot

El Centre d’Iniciatives Turístiques d'Olot reviu avui aquest ésser mitològic, que té tants nassos com dies té l'any

L'Home dels Nassos torna a passejar avui per la capital de la Garrrotxa.
L'Home dels Nassos torna a passejar avui per la capital de la Garrrotxa. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
31 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:40h
Per vuitè any consecutiu, aquest 31 de desembre, darrer dia de l'any 2021, el Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) d’Olot torna a donar vida a l’Home dels Nassos, que ja s’ha convertit en un personatge popular més de la ciutat, tot fent-lo passejar pels carrers i barris de la capital de la Garrotxa acompanyat de música i cridant l’atenció de petits i grans. Aquesta figura mitològica va ser creada pel Centre d’Iniciatives Turístiques amb el suport de l’Associació de Comerciants.

Enguany, L’Home dels Nassos es passejarà durant tot el matí de divendres pel centre comercial d’Olot. Passarà pel Firal, el carrer Sant Rafel, la plaça Clarà, el carrer Major, l’Hospici i la pista de gel.

Davant de l'església de Sant Esteve, el Centre d’Iniciatives Turístiques hi tindrà una parada on recollirà solidaritat. Es lliurarà gratuïtament a tothom qui la vulgui la làmina del Farandulàrium d’aquest any a canvi de donatius per al Club Atletisme Garrotxa.
 
L’Home dels Nassos
Segons la tradició popular, es diu que el dia 31 de desembre un home que té tants nassos com dies té l’any es passeja pels carrers de diverses ciutats d’arreu del territori. Per al folklorista català Joan Amades, l'Home dels Nassosrepresenta l'esperit de la vegetació i seria una degeneració d'un personatge mític que simbolitzava l'any i que sovint era representat per l'arbre dels nassos, una mena d'arbre molt estrany que es creia que era la llar de l'esperit del bosc.

No és fàcil de localitzar i, a més, els més petits acostumen a imaginar un home misteriós i estrafolari amb una gran quantitat de nassos, però, de fet, únicament en disposa d’un, ja que només manca un dia per acabar l’any.

A Olot, tal com podran veure els veïns de la ciutat, l’Home dels Nassos és una figura d’un cabeçut amb un gran nas que simbolitza l’últim dia de l’any.   
 
Al llarg d’aquests anys, aquest personatge s’ha anat consolidant com una iniciativa simpàtica que té l'objectiu dinamitzar els carrers i el comerç local de la ciutat en aquestes festes de Nadal. 
Arxivat a