Restauració

L'Ajuntament d'Olot engega «Per Festes entaula’t! Els restaurants de la Garrotxa cuinem per a tu!»

És una campanya de suport als establiments de restauració en el context de les restriccions imposades arran de la pandèmia

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 30 de desembre de 2021 a les 10:23 |
Tot i les restriccions imposades, els establiments romanen oberts aquests dies de festes. | @AHLG.
L’Ajuntament d’Olot inicia una campanya de suport als establiments de restauració. Junt amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Consell Comarcal de la Garrotxa i a través de DinamiG s’impulsa una iniciativa de difusió per recordar que, tot i les restriccions imposades arran de la pandèmia, els establiments estan oberts aquests dies de festes. 
 

Amb el lema "Per Festes entaula’t! Els restaurants de la Garrotxa cuinem per a tu!", es vol fer incís que es pot anar a menjar als restaurants de manera segura, ja que els establiments compleixen amb totes les mesures imposades, a més d’oferir la possibilitat d’encarregar-ne menjar per emportar-se a casa.
 

Les noves restriccions dictades per la Generalitat els darrers dies per a contenir l'estadística augmentativa de contagis de l'anomenada sisena onada, esolen que la restauració només pot oferir un 50% del seu aforament interior, i ha de tancar a la una de la matinada, un fet que ha provocat que els establiments hagin hagut d’estructurar de nou les reserves, principalment, per dies assenyalats com Cap d’Any, o bé anul·lar-les. És per això, que es vol impulsar aquesta campanya de difusió per a promoure els restaurants com a "espais segurs", que continuen oberts durant les festes, per poder-hi portar a terme celebracions, i en el cas que no sigui possible, poder-hi encarregar el menjar per endur-se a casa. 
 

"Per Festes entaula’t!" és la continuació de la campanya que va tenir lloc l’octubre de 2020. En aquell moment, es va iniciar una campanya de difusió amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per a fer conèixer els establiments que, a causa de les mesures restrictives, només podien oferir servei a domicili o menjar per emportar. 
 

La campanya forma part de les accions que, a través de DinàmiG, s’han posant en marxa des de l’inici de l’estat d’alarma adreçades a aquest sector. La possibilitat d’ampliar terrasses (sense haver de pagar drets) per a poder conciliar les mesures de protecció de la salut i l’activitat econòmica, la col·locació de noves terrasses a establiments d'hostaleria i restauració i l'obertura d'espais de degustació a establiments comercials que elaborin productes artesanals, són algunes de les mesures acordades, junt amb la convocatòria d’ajuts, o la creació de projectes com el Garrotxa Approp per a dinamitzar el foment pel consum local.

Són, de fet, algunes de les accions contemplades en el Pla de reactivació econòmica i l’ocupació d’Olot i la Garrotxa. Un total de 122 propostes per a continuar impulsant i donant suport al teixit empresarial afectat per les conseqüències i la crisi de la pandèmia.
 

Cartell de la campanya encetada per a donar suport als restauradors durant les festes. Foto: @olotuit.

 

Participació