Bon balanç de la itinerància de l’exposició «Remences. La lluita per la llibertat»

Després del periple,tornarà a instal·lar-se a Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, a partir del 8 de gener

L'exposició tornarà a Can Trona a partir del 8 de gener.
L'exposició tornarà a Can Trona a partir del 8 de gener. | @CanTronaCCN.
NacióGarrotxa
30 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:19h
L’exposició Remences. La lluita per la llibertat –produïda per Can Trona-Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas i el Campus de Patrimoni de la UdG–, ja ha passat per tots els municipis que van col·laborar a fer possible que el projecte tirés endavant. 

Després de ser inaugurada el passat 9 de juliol a Can Trona, l’exposició va romandre 4 mesos a la Vall d’en Bas, on va ser visitada per un total de 492 persones, la majoria turistes que durant l’estiu van visitar el municipi, però també escoles que van fer estada a la casa de Colònies el Rourell.

Fins i tot el govern de la Generalitat en ple, quan va fer estada al municipi, va tenir l’oportunitat de visitar-la. El president, Pere Aragonès, va poder fer una visita guiada acompanyat pel batlle de la Vall i la directora del Centre, Laura Canalias. 

Tot seguit, va viatjar fins a les Planes d’Hostoles. Concretament, es va instal·lar a l’església del poble, on es va poder visitar del 25 d’octubre al 1r de novembre. Durant aquesta estada, a més de poder ser visitada pel públic general, el regidor Joan Soler va fer una visita guiada per als alumnes de l’escola Sant Cristòfol i la historiadora i comissària del projecte, Rosa Lluch, hi va pronunciar una conferència dirigida al públic adult.

La següent parada va ser la població d’Amer, que per les festes de l’aniversari de la consagració del monestir de Santa Maria, va instal·lar l’exposició a la plaça del Monestir. En ser ubicada en un espai a l’exterior, només hi va poder estar el cap de setmana del 7 de novembre. No obstant això, seguidament el municipi la va tornar a muntar a l’Institut Castell d’Estela, on els alumnes en van poder gaudir fins a principis de desembre.

Per acabar, entre l’11 i el 20 de desembre, Remences. La lluita per la llibertat, va passar per Sant Feliu de Pallerols amb motiu de la fira de Santa Llúcia. Allí, va ser reinaugurada per la mateixa Rosa Lluch, que també hi va fer una conferència. A més a més, durant aquestes dues setmanes, l’exposició va ser visitada pels alumnes de 5è de l’escola Rocalba, que van poder aprendre sobre la vida de Verntallat i sobre la importància històrica del fet remença a les nostres contrades.

Després d’aquest periple, l’exposició tornarà a instal·lar-se al Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas perquè els alumnes de l’escola Verntallat la puguin visitar. Així mateix, els habitants del municipi que encara no l’hagin pogut veure s’hi podran acostar a partir del 8 de gener en els horaris habituals d’obertura de Can Trona.
 
Arxivat a