El número 60 de la revista «Verntallat» commemora els 50 anys de la Cooperativa

Inclou un especial de 15 pàgines amb entrevistes i articles relacionats amb aquest fet històric

La portada reflecteix la tradició pagesa i ramadera que representa la Cooperativa Verntallat.
La portada reflecteix la tradició pagesa i ramadera que representa la Cooperativa Verntallat. | Santi Plana.
28 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:15h
El número 60 de la revista Verntallat ja és al carrer i ben distribuït entre els veïns dels set pobles que conformen la Vall d'en Bas. És tracta d'un número rodó per molts motius: la seixantena edició des de 1975 i la commemoració dels 50 anys del naixement de la Cooperativa Verntallat, quasi en paral·lel amb la creació del municipi de la Vall d'en Bas i de la Parcel·lària.

En aquesta edició hi trobem,a més de les habituals seccions estadístiques (clima, naixements i defuncions, panegírics dels qui ja han traspassat o s'han jubliat aquest darrer any), quinze pàgines exclusivament dedicades a remembrar el naixement de la Societat Agrària de Transformació (SAT) –el nom 'oficial' de la Cooperativa–, amb entrevistes a pioners com Josep Maria Ginabreda o l'actual president, Ramon Torrent; Simona Ciobanu, l'ànima romanesa-garrotxina del bar/restaurant, o el comptable, Agustí Puntí, que hi és des de fa 41 anys, a més de notes de reconeixement sobre les treballadores més antigues de l'agrobotiga o els presidents de l'entitat que fins ara l'han dirigida.

La revista, dirigida ara per Gemma Clè, reflecteix en la fotografia de la portada, de Santi Plana, l'entorn de Can Ferrerons, a Sant Privat d'en Bas, amb la tradició familiar pagesa i ramadera de la Vall d'en Bas.

La revista Verntallatva començar a editar-se l’any 1975 i des de llavors s’ha publicat ininterrompudament fins a l’actualitat. Amb el temps ha patit canvis i ha anat evolucionant, però mate l’esperit informatiu i reflexiu en qüestions que afecten d’una manera o altra la vida a la Vall d’en Bas. En els seus anys d’existència ha anat variant els períodes d’edició i actualment es publica anualment, al mes de desembre.

Podeu descarregar-vos el número 60 de la revista Verntallatdes d'aquest vincle.
 

Portada del número 60 de la revista Verntallat. Foto: Santi Plana.