ADRINOC és un dels grups Leader català que enguany ha rebut més sol·licituds

N'hi ha hagut un total de 43 amb un pressupost de 668.642 euros: 14 a l’Alt Empordà, 23 a la Garrotxa, 2 a Osona, 2 a La Selva, 1 al Gironès i 1 al Pla de l’Estany

ADRINOC és l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona nord-oriental de Catalunya.
ADRINOC és l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona nord-oriental de Catalunya. | @adri_noc.
NacióGarrotxa
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:55h
El passat 30 de novembre va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut al programa Leader de la convocatòria 2021. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estan adreçats principalment a micro, petites i mitjanes empreses i permeten obtenir fins a un màxim d’un 40% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora i/o ampliació de negocis.

Els ajuts Leader són gestionats al nostre territori pel grup d’acció local ADRINOC, l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona nord-oriental de Catalunya que engloba 75 municipis de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany. Enguany, la partida pressupostària d’ADRINOC per donar suport a aquests projectes és de 668.642 euros.
 
L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de joves. Estan adreçats fonamentalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agroalimentaris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.
 
ADRINOC fa un balanç molt positiu d’aquesta convocatòria ja que s’ha rebut un total de
43 sol·licituds d’ajut
(14 a l’Alt Empordà, 23 a la Garrotxa, 2 a Osona, 2 a La Selva, 1 al Gironès i 1 al Pla de l’Estany) amb projectes d’inversió que superen els 5 milions d’euros, molt per sobre de les expectatives previstes inicialment. Això demostra, doncs, que malgrat la situació de Covid19 hi ha dinamisme empresarial i que les empreses i emprenedors del territori s’animen a tirar endavant nous projectes

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) és una entitat sense ànim de lucre creada per a gestionar l’aplicació de la metodologia Leader en el seu àmbit territorial que compta amb la representació dels principals agents públics i privats del territori.
Arxivat a