La Vall d’en Bas habilita un menjador públic per a gats de carrer

Així podrà capturar-los, esterilitzar-los i retornar-los en condicions perquè deixin de molestar, miolar tothora i barallar-se

No s'ha de donar menjar als gats de carrer.
No s'ha de donar menjar als gats de carrer. | AC.
NacióGarrotxa
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:29h
L’Ajuntament de La Vall d’en Bas vol posar fre a la colònia d’una desena de gats de carrer que viuen al poble de Sant Esteve d’en Bas, la capital d'aquest municipi. Es farà donant menjar als animals en un menjador públic per a gats que eviti que els veïns peixin els animals sense control.

El consistori, junt amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA), ha habilitat un punt d’alimentació al nucli de Sant Esteve d’en Bas (punt on s’ha detectat la colònia) per a poder capturar, esterilitzar, inspeccionar i vaccinar els gats.

Seran els propis veïns els responsables d’alimentar-los i ja hi ha tres voluntaris que s’han ofert, però si algú més vol portar a terme aquesta tasca cal que es posi en contacte amb l’Ajuntament.

D’aquesta manera es vol posar fi a un problema que s’arrossegava des de fa uns mesos. Els veïns de Sant Esteve d’en Bas s’havien queixat a l’Ajuntament de miols, excrements i baralles que provocaven els felins. Des de les regidories de Medi Ambient i d’Educació Joventut i Lleure es van posar en contacte amb el SIGMA per a cercar una solució al problema. Des del Consistori, s'ha fet i es fa una tasca amb els veïns per manera que entenguin la importància de no donar menjar als gats fora de l’horari i la zona establerta.

D’altra banda, des de l’Ajuntament també es treballa per a conscienciar la població en general de la necessitat de censar els gats domèstics perquè no se'ls confongui amb els gats de carrer i evitar capturar-ne algun que no ho sigui. Aquest tràmit es pot fer gratuïtament al mateix Ajuntament tot aportant la targeta sanitària i el número de xip de l’animal.
 

Cartell de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas sobre les colònies de gats. Foto: @ajuntamentbas.