1 de 10
Ateneus

Els Premis Ateneus 2021 reconeixen el Núria Social d'Olot

També, s'ha guardonat –entre d'altres– un cicle musical de la Catequística de Figueres, els Lluïsos d'Horta i l'ateneu de Caldes de Montbui

Fotografia de família dels guardonats als Premis Ateneus 2021. | ACN.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 24 de desembre de 2021 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació d'Ateneus de Catalunya ha celebrat la 32a Gala dels Premis Ateneus des de la carpa del Circ Raluy instal·lada al Port Vell de Barcelona. Els guardons han distingit enguany la campanya de dinamització sociocultural  de l'Associació Núria Social d'Olot; el cicle de concerts '66 butaques: acció cultural, del Patronat de la Catequística de Figueres; la programació cultural estable de l'Associació El Trinquet de Centelles; la 'Comissió Lila' dels Lluïsos d'Horta de Barcelona; i el Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui, pel projecte 'Coobert, cooperativa d'habitatge' per oferir recursos a les persones que cerquen habitatge. A més, enguany s'ha estrenat el Premi Honorífic, atorgat a La Cubana.
 
En aquesta edició dels premis es guardonaven cinc categories, a més del nou Premi Honorífic. En total, s'hi van presentar 85 candidatures, totes procedents dels diferents ateneus vinculats a la federació.


La gala 2021 ha relacionat de manera simbòlica la tradició mil·lenària del circ amb l’esforç de les entitats ateneistes, que han plantat cara a l’adversitat davant la darrera crisi sanitària i econòmica. Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, ha aprofitat l'aparador de la gala per reivindicar el retorn dels béns espoliats pel franquisme als ateneus.

En el seu discurs, Morella ha reclamat a l'Estat que "reconegui" el paper d'unes entitats que "més enllà de la seva inclinació ideològica, eren -i són- espais socioculturals en què es promovien la llibertat individual i col·lectiva a través de l’educació, la difusió cultural, la solidaritat i la cooperació".

 

Participació