Olot fa un nou pas per a la construcció de 87 habitatges al sector de Sant Cistòfor

El plenari d’aquest desembre també ha aprovat per unanimitat el nou conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

El ple s'ha tornat a fer en format telemàtic.
El ple s'ha tornat a fer en format telemàtic. | Arxiu NG
24 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:35h
Un altre dels punts de l’ordre del dia del ple de l'Ajuntament d'aquest dijous –el darrer d’aquest 2021 i novament en format telemàtic– ha estat la proposta de convenis urbanístics al sector de Sant Cristòfol –que s'ha aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern i abstenció de la resta de grups– a través dels acords amb la propietat de les finques on es preveu la construcció d’una promoció d’habitatges de protecció oficial.

En total s’afecta un total de 8 finques, situades al carrer de Sant Cristòfor 12-14-16-18-24 i 26, a més del camí de la Creu 8 i 10. A més de les que ja disposa en propietat l’Ajuntament i l’Incasòl, la resta corresponen a 6 propietats privades amb les que l’Ajuntament d’Olot està ultimant acords per poder avançar en les obres per a la construcció d’una promoció de 87 habitatges en aquest sector de la ciutat.

En el plenari d’aquest desembre també s’ha aprovat per unanimitat el nou conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Fa referència a la gestió dels ajuts per a la rehabilitació residencial de la Generalitat de Catalunya en el marc del pla estatal per a la recuperació i impuls davant la crisi de la COVID-19 Next Generation EU.

Aquests projectes Next Generation tenen per objectiu que els habitatges redueixin un 30% el consum d’energia no renovable i també busquen una reducció de la demanda del 35% en refrigeració i calefacció. Volen ser un instrument per impulsar la rehabilitació energètica però també una eina per cobrir la rehabilitació, millora de l’accessibilitat i conservació dels immobles.

Gestionats per l’Oficina Local d’Habitatge, el conveni preveu subvencions directament relacionades amb la reducció del consum energètic que van del 40% si la reducció és superior al 30% o fins la 80% en cas que la disminució sigui superior al 60%. També es contemplen ajudes del 100% del cost en cas de persones o famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat. Per poder-hi accedir, cal apostar per una reducció del consum energètic del 30% i el màxim subvencionable serà 7.500 € per habitatge amb una inversió mínima de 1.000 € per immoble.
 

Jordi Gasulla és el nou regidor i poratveu de la CUP a l'Ajuntament d'Olot. Foto: Martí Albesa.


Entra Gasulla i surt Pujolar
L’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals (vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat, abstenció d’ERC i la CUP i vot en contra de la CUP), la modificació de crèdit número 4 del Pressupost de 2021 (ha tingut el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de grups) han estat altres temes tractats al Ple.

També, la moció sobre el retorn a l’IVA reduït del 10% pel sector de les perruqueries, barberia i estètica s’ha aprovat per unanimitat i la moció de l’Associació de Municipis per la Independència per donar suport al model d’escola i llengua catalana ha rebut l’abstenció del PSC i el vot favorable de la resta de formacions.

La sessió ha començat amb la presa de possessió de Jordi Gasulla Flavià, que s’ha incorporat com a regidor de la CUP, i ha finalitzat amb la renúncia al càrrec, per motiu personals, de la regidora d'Ocupació i Formació Professionalitzadora, Gemma Pujolar Busquets, de JuntsxCat.
 
Arxivat a