Olot recaptarà un 50% de recàrrec de l'IBI als habitatges buits

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat tirar endavant de cara al 2022 la maquinària jurídica que ho permetrà amb un mínim de 464 ja detectats

S'han enviat 464 cartes informatives als propietaris d'habitatges buits a Olot
S'han enviat 464 cartes informatives als propietaris d'habitatges buits a Olot | Martí Albesa.
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 20:40h
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous a la tarda –que ha ornat al format telemàtic per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia– ha aprovat per unanimitat la incoació d’expedients administratius de declaració d’habitatge desocupat amb caràcter permanent per a la inscripció al registre municipal d’habitatges desocupats amb caràcter permanent.

Segons el regidor d'hHabitatge, Jordi Güell, es tracta de "garantir que a tots aquests habitatges se’ls pugui aplicar el recàrrec del 50% de l'impost de béns immobles (IBI) a partir del 1r de gener", ja que seran inscrits al registre i es "podrà cobrar el recàrrec l’any vinent".

De moment, s'ha tramès 464 cartes informatives als propietaris d'habitatges buits detectats per ara a Olot, molts d'ells al Nucli Antic. Güell ha detallat que és fonamental elaborar aquest cens per a, després, passar al cobrament del recàrrec, per bé que l'objectiu final no és tant cobrar-lo sinó que els propietaris es decideixen a posar els habitatges en lloguer.



 
Arxivat a