El PSC d’Olot exigeix una solució definitiva per a la plaça del Mig

Segons el grup municipal socialista les conseqüències per als veïns de les glaçades són constants i reclama fer un terra radiant

La plaça del Mig arrossega problemes des que va ser remodelada l'octubre de 2018.
La plaça del Mig arrossega problemes des que va ser remodelada l'octubre de 2018. | @olotuit.
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:42h
Com cada any, des que a l'octubre de 2018es va inaugurar la remodelada plaça del Mig d'Olot –que va tenir un cost de gairebé 300.000 euros–, el grup municipal socialista a l'Ajuntament fa la seva queixa pertinent pels problemes de patinades i caigudes que diuen que "són un clàssic a la nostra ciutat".

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot, ja en l'època de Josep Maria Corominas –l'anterior batlle–, ha provat diferents solucions per a evitar els accidents. La darrera va ser la col·locació provisional d’una malla de goma negra que roman fixada al terra per unes peces metàl·liques en la part central i amb gespa artificial en els laterals. Aquesta solució, que els socialistes olotins entenen que es presenta com a definitiva –ja que s’ha repetit aquest 2021–, "té un cost econòmic considerable i no resol el problema de les caigudes", a més de provocar un impacte important en l’espai públic. 
 
Vistes les experiències plantejades per l’Ajuntament, el grup municipal del PSC proposa que s’estudiï una solució definitiva –que funciona en alguns països freds del nord d’Europa i alguns municipis de la Vall d’Aran–: el terra radiant, com ja va demanar el gener d'enguany, per bé que des del Consistori sembla que no els van fer cas. "Amb aquesta proposta es podria evitar que les glaçades afectin el sector de pas de la plaça del Mig", afirmen.
 

El pas per la plaça del Mig resta cobert d'aquests panells de cautxú i gespa als laterals. Foto: @olotuit.


Aquesta actuació, l’estudi de la qual el PSC Olot hauria inclòs als pressupostos de 2022 –ja aprovats, dats i beneïts–, podria ser viable fent passar per la plaça aigua calenta procedent de la caldera de biomassa situada al soterrani de l’antic Hospital Sant Jaume per al funcionament de la calefacció a Can Trincheria, on hi ha els serveis de Cultura de l’Ajuntament. Fa al cas que, actualment, la caldera de biomassa ja subministra aigua calenta a la plaça Mercat, a la Fundació d’Estudis Superiors, a la Caritat, al geriàtric Montsacopa i al geriàtric de l’Antic Hospital Sant Jaume.
 
La idea dels socialistes seria posar el terra radiant únicament als llocs de pas de vianants, no a tota la plaça. "Creiem que aquesta podria ser una solució definitiva i de qualitat que la plaça del Mig es mereix, ja que és un espai de la ciutat molt cèntric i concorregut", reblen.

 
Arxivat a