EURAM Garrotxa aconsegueix 40.000 euros per a bastir 4 àrees de promoció econòmica urbana

Es constituiran als polígons de Begudà (Sant Joan les Fonts), Politger (Sant Jaume de Llierca), Can Portella (Argelaguer) i les Preses

Esl quatre polígons de la Garrotxa on es constituiran les APEU.
Esl quatre polígons de la Garrotxa on es constituiran les APEU. | Arxiu NG.
21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:15h
El mes de desembre de 2020, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 15/2020 del 22 de desembre de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU) amb l'objectiu d'establir un model de col·laboració públic-privat orientat a millorar la gestió i facilitar la modernització i promoció d’aquests espais, millorar la qualitat de l’entorn a través d’actuacions sostenibles, consolidar un model de polígons cohesionat i eficient i incrementar la competitivitat de les empreses per, entre d’altres, afavorir la creació d’ocupació al territori.

L’Associació d’Empreses EURAM [Euroregió de l’Arc Mediterrani] Garrotxa(AEEG), en coherència amb la seva activitat i objectius com a entitat, va sol·licitar la subvenció per als polígons de la Garrotxa de Begudà (Sant Joan les Fonts), Politger (Sant Jaume de Llierca), Can Portella (Argelaguer) i les Preses i els va ser concedida el passat mes.

Les subvencions concedides, per una resolució de la Direcció General d'Indústria el passat 4 de novembre de 2021, van pujar a 40.000 euros, amb què la comarca de la Garrotxa és la que més ajuts per les APEU ha obtingut de tot Catalunya. Més concretament, els polígons d'Argelaguer i de les Preses aconsegueixen 8.000 euros cadascun, i els de Sant Jaume de Llierca i de Sant Joan les Fonts 12.000 per àrea.

Justament, aquest passat mes de novembre es va iniciar el procés participatiu per a la constitució dels estatuts, plans d’actuació i cens de cadascun d’aquestes APEU. Per a gestionar aquest procés es constituiran quatre comissions de treball formades per un membre per cadascun dels ajuntaments, la Generalitat, l’Associació d’Empreses EURAM Garrotxa, un advocat i representants de propietaris i arrendataris de cada polígon. Aquestes tasques s’allargaran fins al mes de juliol de 2022.

L’AEEG, com a entitat independent sense ànim de lucre, actua com a organització empresarial que fa de vehicle coordinador per a aquest procés participatiu. L’AEEG tampoc no serà sòcia de les diferents associacions (ho seran només les empreses del polígon).

Des de les comissions de treball es convida tothom –siguin persones físiques o jurídiques propietàries o arrendatàries de parcel·les d'aquests polígons– a participar en les assemblees que es convocaran ben aviat amb la col·laboració dels respectius consistoris municipals per a manifestar i proposar actuacions concretes per a cadascun dels polígons.

La Garrotxa te 16 polígons industrials situats en 10 municipis i 60 zones industrials repartides per tota la comarca.


 
Arxivat a