Només el 22,9% dels majors de 60 anys de les comarques gironines s'ha punxat la dosi de reforç

Actualment hi ha 20.000 cites disponibles a Olot, Girona, Figueres, Ripoll, Blanes, Santa Coloma de Farners i Calella

El Casal Marià d'Olot disposa de més de 2.000 cites lliures per a les dosis de reforç.
El Casal Marià d'Olot disposa de més de 2.000 cites lliures per a les dosis de reforç. | @icsgirona.
20 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:43h
Per a accelerar la immunitat de les persones majors de 60 anys amb l'anomenada dosi de record, des de la Regió Sanitària de Girona s’ha ampliat l’oferta de cites de tots els punts de vaccinació, tant els poblacionals com als centres d’atenció primària.

Amb aquesta acció es vol protegir un dels col·lectius que té més risc d’ingressar a l’UCI o d’emmalaltir de gravetat per Covid-19 i que actualment compta amb unes cobertures de dosis de reforç més baixes, del 22,9%. En total, en els set punts poblacionals d’adults de la regió (situats a Olot, Girona, Figueres, Ripoll, Blanes, Calella i Santa Coloma de Farners) hi ha 43.660 cites publicades per les properes dues setmanes, de les quals encara n’hi ha unes 20.000 de disponibles.
 
L’ocupació de cites a cadascun dels punts és variable, i un cop augmentada l’oferta, hi ha cites disponibles a tots els punts d'administració dels fàrmacs els pròxims dies. Divendres, el Casal Marià d'Olot disposava de de 2.400 cites lliures; el Molí de l’Anguila de Figueres en disposava 3.600; 4.000 al Local Mas Enlaire de Blanes; 4.200 a la seu de la Generalitat a Girona; 3.100 a l’Espai Mercat de Calella; i, 1.500 a la Sala Eudald Graells de Ripoll. A més, a partir d'aquestdilluns, 20 de desembre, s’obre un nou punt al Pavelló Els Saioners de Santa Coloma de Farners, que acollirà tant adults com infants. 
 
Per la seva banda, els centres d’atenció primària (CAP) també disposen de prop de 100.000 dosis per a potenciar la immunitat, especialment la de reforç a majors de 60 anys. Alguns dels CAP estan organitzant accions pel seu compte, com ara "maratons" que impulsen durant aquests dies. Aquest és el cas de Banyoles, Vilafant i Sant Feliu de Guíxols que n'han organitzat aquest dissabte, o Bàscara que ho farà demà dimarts.
 
Paral·lelament a aquest increment d’oferta, també es reforça la comunicació amb la tramesa d’SMS a les persones majors de 60 anys. Els punts de vaccinació estan disponibles per a tota la població que ho vulgui fer amb cita prèvia, a través de vacunacovidsalut.cat
 
A Catalunya s’administra la dosi de record dels fàrmacs contra la Covid-19 per augmentar la immunitat de la població indicada. S’està posant a les persones de 60 anys o més, als usuaris de residències, els vaccinats amb Janssen, Astra-Zeneca, les persones immunodeprimides i al personal sanitari i sociosanitari.
 
Fins ara, a les comarques gironines s’han administrat 1,3 milions de dosis, de les quals 125.000 corresponen a la de record, que ja s’ha administrat en un 91,42% a les residències; també, la tenen el 72% de les persones no residents d’entre 70 o més anys i, en el cas de les persones entre 60 i 69 anys, la cobertura és només del 22,9%.

 
Arxivat a