1 de 10
Circ

Els Premis Zirkòlica guardonen «Les dones d'aigua» de Sant Joan les Fonts

Dins l'apartat de Circ de Carrer, amb un accèssit per a la companyia Voël, formada pel santjoanenc Jordi Serra i Deborah Cobos, "Debi"

Deborah Cobos, Debi, durant «La nit de les dones d'aigua» l'estiu passat. | @santjoanlesfontsaj.
per NacióGarrotxa, Sant Joan les Fonts, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 11:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nit dels Premis Zirkòlika, la Nit del Circ, que es va celebrar el passat dimecres 15 de desembre i va aplegar unes 500 persones al Circ Històric Raluy, al port de Barcelona –on els números circenses es van anar alternant amb el lliurament del guardons- va atorgar un accèssit en la categoria de Circ de Carrer per al projecte Reditus de La nit de les dones d'aigua, de la companyia Voël, formada pel santjoanenc Jordi Serra i  Deborah Cobos, "Debi".

Aquest espectacle, cada any diferent, es representa la vetlla de sant Joan, el 23 de juny, dins els actes de la Festa Major d'aquest municipi de la Garrotxa.


El projecte Reditus de la cia Voël és com un tornar a l'origen, un projecte que s'inspira en les llegendes i la cultura del territori, des d'una mirada contemporània i amb el llenguatge del circ. Un projecte que col·labora amb diferents agents del territori, com és el cas de les dones d'aigua, inspirada en una de les llegendes més conegudes a Catalunya, però sense deixar de banda l'actualitat. Una revisió d'aquesta llegenda, de fet, explicada en un llenguatge de circ i en què es parla entre altres coses de l'apoderament de la dona en aquesta societat.

Des del consistori volen felicitar a tots els membres, artistes de circ, voluntaris i d’altres que van fer possible que l'espectacle d'aquest 2021 no deixes ningú indiferent, però, sobretot, als components de la companyia Voël, Jordi i Debi, "per aquest premi tan merescut". 

 

Participació