El coronavirus s'encomana a la unitat de llarga estada de l'Hospital d'Olot

S'ha detectat un brot que afecta cinc malalts vaccinats, per bé que no manifesten símptomes o són molt lleus

L'Hospital d'Olot per dins, en temps de coronavirus
L'Hospital d'Olot per dins, en temps de coronavirus | Martí Albesa.
20 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:26h
En relació amb un brot de coronavirus a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la direcció informa que s’ha detectat a la unitat de llarga estada (unitat 1), el sociosanitari. S’ha fet un cribratge a tots els pacients ingressats en aquesta unitat i 5 han resultat positius al test. Els altres usuaris han tingut un resultat negatiu. Tots els contagiats estan vaccinats, per bé que són asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. Tal com assenyala el protocol es repetirà el cribratge aquest dilluns. 
 
També, s’ha fet un cribratge a tots els professionals que treballen en aquesta unitat i, actualment, hi ha 2 professionals positius. Per aquests motius, l'Hospital d'Olot ha decidit suspendre els nous ingressos en aquesta unitat i, també, totes les visites de familiars a la unitat 1 d’hospitalització fins a nou avís. En qualsevol cas, es continuen fent, com al llarg de tota la pandèmia, els cribratges habituals d’ingrés al centre sanitari. 

S’ha informat a totes les famílies afectades sobre la situació al centre i de les mesures adoptades. així, s’ha establert de nou el circuit de comunicació mitjançant videotrucades, per a posar en contacte les famílies amb el seu familiar ingressat. A les altres unitats d’hospitalització es manté el règim de visites establert fins ara, els matins de 12 h a 14 h i les tardes de 18 h a 20 h, només amb un sol acompanyant.

Des de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa se segueixen fil per randa els protocols dictats pel Departament de Salut i es fa un seguiment dels casos positius, així com dels professionals que treballen en aquesta unitat i en tots els torns.
 
En relació amb les dades acumulades i globals de la Fundació, actualment hi ha 8 pacients ingressats amb Covid-19, 5 dels quals detectats en el brot esmentat. Pel que fa als treballadors, n’hi ha 6, 2 de detectats en el brot.

Des de l’inici de la pandèmia el mes de març, s’han produït 367 altes hospitalàries de pacients positius a la Covid-19, s’han traslladat 58 pacients a les UCI de referència –l’últim el passat dijous 16 de desembre– i hi ha hagut un total de 42 defuncions a l’Hospital, la darrera, també, el passat dijous 16 de desembre.  

 
Arxivat a