Publiquen els treballs del màster en canvi ambiental de la UdG sobre Mieres

Proposen un seguit de mesures i estratègies per afrontar els reptes ecològics sota el marc dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

Un grup d'alumnes del màster pels volts de Mieres el passat mes de maig.
Un grup d'alumnes del màster pels volts de Mieres el passat mes de maig. | @MediAmbientUdG.
NacióGarrotxa
17 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:20h
Del 10 al 14 d’abril de 2021, una vintena d’alumnes del Màster en Canvi Ambientalde la Universitat de Girona, van realitzar un taller intensiu per analitzar i valorar l’impacte de diversos elements del canvi ambiental en el territori de dos micropobles: Mieres (Garrotxa) i Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany).

Els resultats d’alguns d’aquests equips, en format de treball final d’un taller de pràctiques universitàries, s’han posat a disposició dels ajuntaments respectius perquè puguin servir com a eines de treball i idees per a possibles accions futures que es puguin desenvolupar. Podeu llegir els treballs del practicum en aquests vincles: Pràctiques integrades i Accions estratègiques.

A Mieres s'hi van tractar qüestions com l’agricultura i la ramaderia, la gestió dels recursos naturals (aigua i forests), el turisme, aspectes socials com l’accés a l’habitatge, la participació ciutadana, etc.

A partir d’aquesta visita sobre el terreny, i durant la resta de dies del taller, els participants, agrupats en equips, van analitzar la informació recollida, van identificar la relació de les problemàtiques locals amb els aspectes vinculats al canvi ambiental global (les conegudes com a fronteres planetàries  i van proposar un seguit de mesures i estratègies per afrontar aquests reptes sota el marc dels objectius de desenvolupament sostenible(ODS)