L’Ajuntament d’Olot avisa nou comerços per incomplir la Llei de política lingüística

La majoria d'advertiments s’han fet a establiments dedicats al sector dels serveis com petits supermercats, fruiteries, botigues, perruqueries o centres d’estètica

Els avisos poden suposar una sanció econòmica si es continua discriminant el català.
Els avisos poden suposar una sanció econòmica si es continua discriminant el català. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:53h
Des de principis d’aquest any, que ara fineix, l’Ajuntament d’Olot ha avisat nou establiments comercials de la ciutat per no retolar en català. La majoria dels avisos s’han fet a establiments dedicats al sector dels serveis com petits supermercats, fruiteries, botigues i perruqueries o centres d’estètica, tal com ha fet saber aquest matí en seu consistorial el regidorJordi Güell.

En concret, d’aquest conjunt d’expedients d’ordre d’execució, set d’ells han estat notificacions, un es troba en tràmit i un altre ja s’ha resolt de forma favorable. 

Abans de la realització d’un avís al propietari de l’activitat econòmica sobre aquesta situació, prèviament es porta a terme la visita d’un 1 o 2 tècnics que fan un report del cas en qüestió i, a més, detallen els elements clau de la normativa, mesures i condicions que han de complir els cartells i la retolació dels locals. Aquests 9 avisos interposats aquest 2021, poden arribar a suposar una sanció econòmica si no es resolen i es continua discriminant el català.

La Llei de política lingüística vigent, que va aprovar el 1998 el Parlament de Catalunya, detalla en el seu article 32.3 que la senyalització, cartells fixos i documents d’oferta de serveis dels establiments oberts al públic han d’estar redactats pel cap baix en català. Una normativa que no s’aplica a les marques, noms comercials i als rètols emparats per la legislació de la propietat industrial.

En cas de rebre una notificació i voler legalitzar la retolació de l’establiment, els responsables i propietaris disposen de 30 dies per realitzar una instància general, presentar la documentació de l’obra encarregada així com descripció amb detall de la nova retolació ajustada a la normativa lingüística
Arxivat a