Francesc Serés i Paolo Cognetti, nous autors confirmats per al MOT 2022

Enguany, el festival de literatura Olot-Girona –que hi tindrà lloc del 17 al 22 de març–, s’endinsa en el món rural

Francesc Serés, llarg temps fincat a la Garrotxa, serà a Olot pel festival MOT 2022.
Francesc Serés, llarg temps fincat a la Garrotxa, serà a Olot pel festival MOT 2022. | Martí Albesa.
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:40h
Francesc Serés i Paolo Cognetti se sumen al MOT 2022 que enguany s’endinsa en el món rural des de la literatura amb les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera. La vuitena edició d’aquest festival literari tindrà lloc entre el 17 i el 26 de març a Olot i a Girona. Amb el lema “Al camp” es vol emfasitzar de quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural.
 
Durant dues setmanes consecutives s’oferiran diverses converses i activitats literàries en què participaran una quarantena d’autors convidats internacionals i nacionals. Els primers noms confirmats en l’àmbit internacional, com ja va avançar NacióGarrotxa,  són Selva Almada, Paolo Cognetti i Fernanda Melchor, i en el peninsular i català destaquen Xuan Bello, Anna Ballbona, Raül Garrigasait, Mercè Ibarz, Toni Sala, Francesc Serés i María Sánchez.

Serés: l'autor de Saidí llarg temps fincat a la Garrotxa
Francesc Serés (Saidí, Baix Cinca, 1972), és autor d’una àmplia obra literària que inclou De fems i de marbres(2003), La força de la gravetat (2006), Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008), Contes russos (2009) i Mossegar la poma (2012), tots ells publicats per Quaderns Crema.

Matèria primera (Empúries, 2007), Premi Octavi Pellisa, és una no-ficció sobre el món del treball, que continua a La pell de la frontera (Quaderns Crema, 2014), on es fa una descripció de l’arribada de la immigració dels darrers anys al Baix Cinca i el Segrià. Traduït a diferents llengües, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d’altres.

Ha col·laborat habitualment a mitjans com l’Ara, L’Avenç, El País o La Maleta de Portbou, entre d’altres. Va ser el creador de la residència Faber i de la xarxa de residències Faberllull mentre va ser al capdavant de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull, on en va exercir la direcció només durant tres mesos després de decidir de plegar de les institucions. El seu darrer llibre, Premi Proa de Novel·la 2020 i Premi Llibreter 2021, és La casa de focque, precisament, es desenvolupa a la Garrotxa.

El MOT arriba a la seva vuitena edició amb un públic ben consolidat i amb la voluntat principal de fomentar la lectura i la divulgació literària, tot apropant escriptors de primer nivell des de la proximitat. Està organitzat per l’Ajuntament de Girona i per l’Ajuntament d’Olot, i té el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, estableix vincles amb altres institucions públiques i privades relacionades amb la cultura.

 
Arxivat a