La CNT Olot tanca l'any carregada d'actes i amb la vista posada al 2022

Aquest desembre s'ha desenvolupat la Tardor Llibertària, mentre el sindicat creix pas a pas a la Garrotxa

Dos brigadistes de Manlleu van parlar i cantar sobre l'experiència a Rojava.
Dos brigadistes de Manlleu van parlar i cantar sobre l'experiència a Rojava. | @cnolot.
NacióGarrotxa
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:50h
El passat dissabte 11 de desembre es va celebrar al local de la CNT Olot, a la plaça del Cinema Colon, la xerrada-concert “Kurdistan: vivències i cançons des de Rojava”, a càrrec de la Masmi i en Ferran, dos brigadistes internacionalistes de Manlleu que van explicar la situació al Kurdistan sirià, el confederalismedemocràtic que està desplegant el poble kurd al seu territori i llurs experiències personals, entre cançons que van aprendre o van compondre durant la seva estada a Rojava.

Aquest acte era l’últim dels que formaven part del cicle Tardor Llibertària, que va començar el 23 d’octubre amb la presentació del llibre Josep Lluís Facerias i els seus grups d’acció, que rememora la figura d’aquest militant i guerriller anarquista que va ser un dels màxims exponents del maquis urbà dels anys quaranta i cinquanta del segle XX. El llibre, que és una obra col·lectiva, va ser presentat per un dels seus coordinadors, Ricard de Vargas Golarons, escriptor, historiador i militant llibertari català que de jove fou, també, activista del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL), on va ser company de Salvador Puig Antich.

També, dins el mateix cicle, es va fer una jornada formativa el 27 de novembre amb el títol “Estratègies i motivacions per a la implementació de la CNT al llocs de treball i al nostre dia a dia”. La idea principal d’aquesta formació era posar en valor la importància de tenir un sindicat fort, amb una nombre important d'afiliació, permanerade tenir una solvència econòmica potent i una gran capacitat de mobilització a l'hora d'afrontar millor els conflictes laborals i, fins i tot, fer de punt de trobada per a projectes paral·lels.

Acte d’homenatge a Lluís Masó
El passat dissabte, 11 de desembre, alguns representants de CNT també van participar amb una ofrena floral a l’acte d’homenatge que commemorava el 80è aniversari de l’extermini de Lluís Masó a Gusen (Mauthausen), que es va fer a Santa Pau.

A nivell sindical, durant aquesta tardor s’ha legalitzat la Secció Sindical a l'empresa Sumar, amb gairebé la meitat de la plantilla afiliada. Aquesta empresa és la més important a la Garrotxa en el seu sector, dedicada a serveis d’atenció domiciliària.

Després d’acabar amb el cicle Tardor Llibertària, el sindicat ja comença a centrar-se amb les activitats per l’any vinent. A principi d’any es presentaran les gràfiques anuals sobre afiliació, que any rere any demostren que la CNT és una força en alça. També, s’estan preparant nous actes que s’anunciaran ben aviat.
Arxivat a