L’Hospital d’Olot engega un nou canal d’interacció amb les gestants

Per a informar sobre el tercer trimestre de gestació, el part i el postpart mitjançant la intel·ligència artificial

Una embarassada fa servir el xatbot per a gestants de l'Hospital d'Olot.
Una embarassada fa servir el xatbot per a gestants de l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:29h
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa disposa d’un nou canal per a informar sobre el tercer trimestre de gestació, el part i el postpart, amb un xatbot integrat a la pàgina web. Aquesta nova funcionalitat utilitza tècniques d’intel·ligència artificial per a interactuar i respondre les preguntes de les futures mares. L’equip de llevadores del centre sanitari s'ha encarregat de confegir i donar resposta a aquests dubtes generals.

El sistema, que combina l’expertesa de professionals amb més de trenta anys d’experiència en obstetrícia i les solucions tecnològiques actuals, vol proporcionar autonomia a les gestants per a obtenir informació verídica en qualsevol moment del dia.

Mitjançant aquesta eina es poden consultar dubtes, tant des del web com des de qualsevol aplicació mòbil, relacionats amb l’alimentació, l’exercici físic, les proves que cal fer durant el tercer trimestre de gestació o els motius d’alarma, els diferents tipus de part i l’estada a l’Hospital o, encara, les gestions administratives, la lactància i la higiene del nadó i la mare durant el postpart. 

El xatbot és tothora visible a la part inferior dreta de la pàgina web del centre (que es pot veure tant des de l'ordinador com des de qualsevol dispositiu mòbil) i directament escriure-hi la consulta que es vol fer sobre aquest àmbit. 

Aquesta iniciativa se suma a les classes de preparació al part i al postpart que ofereix la Fundació a totes aquelles gestants que hi estiguin interessades. Són unes sessions obertes i que des de fa uns dies es tornen a fer de manera virtual, com ja va avançar NacióGarrotxa el passat 3 de desembre.

A banda de la nova funcionalitat a l’àrea d’obstetrícia, també s’està treballant per ampliar el contingut del xatbot i la capacitat de l’eina per resoldre preguntes freqüents relacionades amb visites i proves que es fan a l’Hospital, algunes gestions administratives o la vacunació internacional. 

Anualment, a l’Hospital d’Olot hi neixen entre 400 i 450 nadons. Concretament, des de principis d’aquest any hi ha hagut 386 parts al centre.
Arxivat a